دوشنبه, ۱۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 3 June, 2024


زیستگاه حدود نیمی از گونه‌های جانوری کشور، در گیلان است
۱۴۰۳/۰۲/۲۳ / خبرگزاری ایسنا / استانها

زیستگاه حدود نیمی از گونه‌های جانوری کشور، در گیلان است

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه حیات وحش استان با داشتن گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی، گنجینه‌ای بی‌بدیل از تنوع و طبیعت بوده که در معرض تهدید است، گفت: حدود ۴۵ درصد از گونه‌های جانوری کشور در استان گیلان جای دارد.

مدیرکل محیط زیست گیلان: زیستگاه حدود نیمی از گونه‌های جانوری کشور، در گیلان است

ایسنا/گیلان مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه حیات وحش استان با داشتن گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی، گنجینه‌ای بی‌بدیل از تنوع و طبیعت بوده که در معرض تهدید است، گفت: حدود ۴۵ درصد از گونه‌های جانوری کشور در استان گیلان جای دارد. حمزه عشوری امروز، ۲۳ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران با گرامیداشت ۳۰ اردیبهشت ماه « روز جهانی گونه‌های در معرض انقراض»،گیلان را استانی با اکوسیستم‌های متنوع بسیاری از نظر دریایی، تالابی، رودخانه‌ای، جنگلی، کوهستانی و مرتعی و با تنوع زیستی فراوان برشمرد اظهار کرد: وجود طیف گسترده‌ای از تغییرات آب و هوایی و همچنین اقلیمی با کم و زیاد شدن ارتفاع و زیستگاه گونه‌های جانوری و گیاهی منجر شده است تا استان گیلان با وجود مساحت کم، یکی از متنوع‌ترین گونه‌های جانوری و گیاهی را در خود جای دهد.

وی با اشاره به اینکه گیلان با دارا بودن اقلیم‌های درهم تنیده، بارش فراوان و منابع غذایی سرشار، امروز یکی از مهمترین استان‌های کشور در حوزه محیط زیست است، افزود: این استان گونه‌های جانوری همچون بزرگترین گیاهخوار (مرال)، گوشتخوار (خرس قهوه‌ای) و بزرگترین گربه‌سانان (پلنگ) کشور را در خود جای داده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: وجود تنها پستاندار گوشتخوار آب‌های داخلی کشور (شنگ) و تنها پستاندار دریای کاسپین (فک خزری) از دیگر ویژگی‌های مهم محیط زیست گیلان است.

عشوری با بیان اینکه گیلان یکی از متنوع‌ترین تنوع زیستی ایران را دارا است، خاطرنشان کرد: حدود ۴۵ درصد از گونه‌های جانوری کشور در استان گیلان جای گرفته است و حیواناتی چون مرال، شوکا، کل و بز، قوچ و میش، گراز، پلنگ، سیاھگوش، گربه جنگلی، گربه وحشی، گرگ، شغال، روباه معمولی، کفتار، خرس قھوه ای، راسو، خارپشت اروپایی، شنگ، رودک، سمور، فک خزری، راکون، خفاش، خرگوش، موش صحرایی و تشی از مهم‌ترین گونه‌های جانوری استان است.

وی آلودگی‌های محیط زیستی از جمله آلودگی خاک، آب و هوا، تخریب زیستگاه‌های اصلی استان مانند جنگل ها، مراتع، تالاب‌ها و محیط زیست کوهستان، افزایش بی‌رویه سلاح‌های شکاری از جمله عوامل تهدیدکننده حیات وحش در گیلان بیان کرد و افزود: در صورت کنترل نشدن، این ظرفیت‌ها با آسیب جدی روبرو می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: در واقع گونه‌های در خطر انقراض جانوری، گنجینه‌ای ناشناخته زیستگاه‌های کشور و استان هستند که حفظ و مراقبت از آن‌ها به توجه بیشتر مسئولان نیاز دارد.

عشوری تاکید کرد: توجه به ارزش‌های متنوع گونه‌های جانوری در برنامه‌ریزی‌های توسعه، ایجاد حس حمایت از حیات وحش در سطوح جامعه، انجام پژوهش کاربردی و بنیادی به منظور شناخت و مدیریت گونه‌های جانوری و احیای زیستگاه و جمعیت آنها، فراهم کردن امکانات، تجهیزات و نیروی کیفی و کمی مورد نیاز حفاظتی و جلوگیری از تخریب زیستگاه‌ها نیز از جمله مواردی است که می‌تواند شرایطی مطلوب را برای پویایی و پایداری گونه‌های جانوری کشور و زیستگاه‌های آن‌ها فراهم کند. 

انتهای پیام خبرنگار مریم روشندل دبیر فرزاد گمار لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-اجتماعی محیط زیست تنوع زيستي لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس ماهان موزیک بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی نهال‌ گردو روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال