چهارشنبه, ۲۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 12 June, 2024


۲۴ گونه جانوری یزد در خطر انقراض
۱۴۰۳/۰۲/۳۰ / خبرگزاری ایسنا / استانها

۲۴ گونه جانوری یزد در خطر انقراض

مدیر کل محیط زیست استان یزد با اشاره به این‌که ۸۱ گونه تحت حفاظت و حمایت اداره محیط‌زیست استان هستند، اعلام کرد: متاسفانه ۲۴ گونه از این تعداد در خطر انقراض هستند.

در گفت‎وگو با ایسنا اعلام شد؛ ۲۴ گونه جانوری یزد در خطر انقراض

ایسنا/یزد مدیر کل محیط زیست استان یزد با اشاره به این‌که ۸۱ گونه تحت حفاظت و حمایت اداره محیط‌زیست استان هستند، اعلام کرد: متاسفانه ۲۴ گونه از این تعداد در خطر انقراض هستند. «سید رضا نورانیان» به مناسبت روز جهانی گونه‌های در معرض خطر انقراض در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اشاره به این‌ که گونه‌های در خطر انقراض به دلیل کاهش شدید جمعیت، به شدت در معرض نابودی و حذف از طبیعت قرار دارند، گفت: به همین دلیل این گونه‌ها در استان از بالاترین درجه حفاظتی برخوردار هستند.

وی در خصوص عوامل اصلی تهدید این گونه‌های جانوری، اظهار کرد: تخریب، تکه تکه شدن و جزیره‌ای شدن زیستگاه‌ها، توسعه ناپایدار، تغییرات اقلیمی، بیماری و شکار و صید غیر قانونی از جمله عوامل اصلی تهدید گونه‌های جانوری استان محسوب می‌شوند که باعث شده تا برخی از آن‌ها در معرض خطر و انقراض قرار گیرند.

نورانیان با اشاره به این‌ که استان یزد به دلیل واقع شدن در فلات مرکزی ایران و برخورداری از خرده اقلیم‌ها و زیستگاه‌های متنوع، دارای تنوع زیستی غنی است، گفت: تاکنون تعداد ۳۷۶ گونه مهره‌دار شامل ۲۶۴ گونه پرنده، ۶۵ گونه پستاندار، ۴۴ گونه خزنده و دوزیست و سه گونه ماهی در استان شناسایی شده است که از میان آنها و طبق آخرین فهرست طبقه بندی حفاظتی مهره‌داران کشور، ۲۴ گونه در استان یزد از جمله یوزپلنگ آسیایی، گورخر ایرانی، گوزن زرد ایرانی، پلنگ ایرانی، گربه پالاس، گربه شنی، بزمجه بیابانی، افعی شاخدار ایرانی، هوبره آسیایی، بالابان، شاهین، قرقی، طرلان، عقاب طلایی و چندین گونه‌ی دیگر در معرض خطر انقراض هستند.

وی افزود: همچنین طبق این فهرست ۸۱ گونه در استان نیز حفاظت و حمایت شده هستند که از مهمترین آنها می‌توان کل و بز، قوچ و میش، آهو، جبیر، شاه روباه، کفتار، کاراکال، گربه جنگلی، گربه وحشی، رودک عسلخوار، روباه شنی، سمور سنگی، رودک، خفاش، افعی جعفری، افعی گرزه، مار کوتوله والتری، گکوی عنکبوتی ایرانی، جکوی دم پخ بدریاگا، جکوی دم پخ کایزرلینگ، گکوی کوتوله لطیفی، شاه بوف، جغد طلایی، جغد انبار(جغد سفید)، دارکوب سوری، پری شاهرخ، زاغ بور را نام برد.

مدیر کل محیط زیست استان، هدف از حفاظت محیط زیست و گونه‌های جانوری در یک منطقه را رسیدن به یک اکوسیستم پایدار و حفظ چرخه‌های زیستی دانست و تصریح کرد: در این میان مدیریت و حفاظت از گونه‌های در خطر انقراض از اهمیت خاصی برخوردار است.

نورانیان در پایان با بیان این که حفاظت از این گونه‌ها نیازمند منابع انسانی و مالی، امکانات و تجهیزات کافی است، اظهار کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد تمام تلاش خود را معطوف به استفاده حداکثری و هوشمندانه از کلیه امکانات دولتی و مشارکت بخش خصوصی کرده است تا بتواند علی رغم تمام محدودیت ها و کمبودها، اقدامات لازم را در راستای حمایت و حفاظت از گونه‌های جانوری بویژه گونه‌های در معرض تهدید و خطر انقراض را انجام دهد.

انتهای پیام خبرنگار زهراالسادات موسوی دبیر شیده ناعمی لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-اجتماعی محيط زيست يزد گونه درحال انقراض لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال