چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 15 May, 2024


اعتراض دانشجویان به بزرگ‌ترین شارژر جنگ
۱۴۰۳/۰۲/۱۰ / سایت فرهیختگان / اقتصادی

اعتراض دانشجویان به بزرگ‌ترین شارژر جنگ

در همان روزهایی که دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکایی علیه جنایات رژیم‌صهیونیستی و حامی آن یعنی دولت آمریکا در خیابان‌ها حاضر شدند، مجلس نمایندگان آمریکا یک بسته 95 میلیارد دلاری برای حمایت از اسرائیل، اوکراین و حمایت از تایوان تصویب کرده است.

INF دقیقه قبل۰0 0 دانشجویان آمریکا چقدر به دولت بدهکار هستند؟اعتراض دانشجویان به بزرگ‌ترین شارژر جنگدر همان روزهایی که دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکایی علیه جنایات رژیم‌صهیونیستی و حامی آن یعنی دولت آمریکا در خیابان‌ها حاضر شدند، مجلس نمایندگان آمریکا یک بسته 95 میلیارد دلاری برای حمایت از اسرائیل، اوکراین و حمایت از تایوان تصویب کرده است.فرهیختگان: بالا گرفتن اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا از شرق تا غرب این کشور با ورود پلیس به محوطه این دانشگاه‌ها، اعتراضات را وارد فضای جدیدی کرده است. این اعتراضات که با هدف توقف جلوگیری از کمک‌های آمریکا به جنایات گسترده رژیم‌صهیونیستی در غزه صورت می‌گیرد، با خشونت پلیس آمریکا واکنش برخی دانشگاه‌های اتحادیه اروپا را نیز درپی داشته است. براساس ادعای رسانه‌های آمریکایی، دانشجویان و برخی اساتید و اعضای هیات‌علمی که در این اعتراضات حضور داشته‌اند، خواهان برقراری دائمی آتش‌بس در نوار غزه و همچنین تجدیدنظر در سیاست‌های ایالات‌متحده درقبال اسرائیل و لغو ارسال کمک‌های نظامی به این کشور هستند. معترضان در دانشگاه کلمبیا همچنین گفته‌اند تا زمانی که این موسسه با مراکز آکادمیک اسرائیلی قطع رابطه نکند و تعهد ندهد که سرمایه خود را از نهادهای مرتبط با اسرائیل خارج خواهد کرد، به تجمعات خود پایان نمی‌دهند. روایت‌های مختلفی از ادامه‌دار شدن این اعتراضات در رسانه‌های غربی دیده می‌شود. برخی رسانه‌ها می‌گویند تشدید این اعتراضات با وضعیت معیشتی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نیز در ارتباط است. به‌عبارتی آنها مدعی هستند این کمک‌های آمریکا به رژیم‌صهیونیستی درحالی صورت می‌گیرد که دانشجویان آمریکایی بیش از پیش درگیر وام‌ها و هزینه‌های دانشگاهی هستند. همچنین آسوشیتدپرس با ارائه تحلیلی تلاش‌های دانشجویی برای توقف سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها به‌نفع رژیم اسرائیل را به چنددهه قبل برای سرنگونی نظام آپارتایدی حاکم بر آفریقای جنوبی پیوند زد و همکاری دانشگاه‌ها با جنبش تحریم این رژیم را آغاز راهی برای اجرایی شدن هدف یادشده ارزیابی کرد.

بدهی 1.7 هزار میلیارد دلاری دانشجویان آمریکا
براساس داده‌های فدرال رزرو، بدهی دانشجویان آمریکایی از سال 2007 سه‌برابر شده و از 590 میلیارد دلار به 1.7 تریلیون دلار در سال 2022 رسیده است. در سال 2007، متوسط ​​بدهی وام دانشجویی به ازای هر وام‌گیرنده حدود 21 هزار دلار بود که این مقدار تا سال 2022، تقریبا دوبرابر شد و به 40 هزار دلار رسیده است. مجموع تعداد وام‌گیرندگان وام‌های دانشجویی از 16 میلیون نفر در سال 2007 به 44 میلیون نفر در سال 2022 رسیده است. آمارها از فدرال رزرو نشان می‌دهد، حتی با تعدیل تورم میانگین بدهی وام دانشجویی در زمان فارغ‌التحصیلی اکنون بیش از چهار برابر سال 1970 است. از سال 1970، میانگین بدهی وام دانشجویی در هنگام فارغ‌التحصیلی 30 برابر شده درحالی‌که میانگین اولین حقوق دانشجویان 5.6 شده است. در سال 1970، متوسط ​​بدهی وام دانشجویی 10.8٪ از میانگین حقوق اولیه یک فارغ‌التحصیل بود اما تا سال 2022، متوسط ​​بدهی وام دانشجویی 54.6 درصد از میانگین حقوق اولیه یک فارغ‌التحصیل است.

افزایش قابل‌توجه فشار وام‌ها به دانشجویان
داده‌های فدرال رزرو نشان می‌دهد متوسط بدهی یک دانشجوی فارغ‌التحصیل در سال 1970، حدود 10.8 درصد از میانگین حقوق اولین سال‌های فارغ‌التحصیلی آنها بود. مطابق این داده‌ها، از سال 1970 با تعدیل تورم و داده‌های هزینه و درآمد در این کشور می‌توان نتیجه گرفت تا سال 2023، نسبت متوسط بدهی وام دانشجویی به میانگین درآمد اولیه دانشجویان صعود هفت‌برابری را تجربه کرده است. سال 2005 میلادی متوسط بدهی وام دانشجویی پس از یک افزایش اندک به 47.5 درصد از درآمد اولیه دانشجویان رسید و در سال بعد هم (2006) یک صعود عجیب‌وغریب را تجربه کرد و به 62.1 رسید؛ همچنین در سال 2007 نیز به صعود چند دهم درصدی بسنده می‌کند. این درحالی است که از سال 2008 تا 2011 این شاخص کاهش‌های پی‌درپی را مشاهده می‌کند و پس از نوسان‌های مختلف در سال 2011 متوسط بدهی وام دانشجویی به 49 درصد از درآمد اولیه دانشجویان می‌رسد. سال 2012 نیز نسبت بدهی وام دانشجویی به متوسط درآمد او بیشترین افزایش را تجربه می‌کند و به 66 درصد می‌رسد که در جایگاه دوم پس از 2022 قرار می‌گیرد و بیشترین میزان از درآمد یک دانشجو را این وام‌ها در بر می‌گیرد. به این معنی که یک دانشجو که به دلیل تحصیل، زمان اشتغال را به‌صورت تمام‌وقت از دست می‌دهد، باید بیش از نصف درآمد خود را به این بدهی‌ها اختصاص دهد.
از سال 2013 به دلیل وضعیت اقتصادی در آمریکا، شاهد روند کاهش این شاخص هستیم و دانشجویان میزان کمتری از درآمد خود صرف بدهی حاصل از وام دانشجویی می‌کنند و این میزان از 66 درصد در سال 2013 به 54.6 درصد در سال 2021 می‌رسد. اما سال 2022 به دلیل شرایط داخلی آمریکا و جهانی این میزان به بالاترین اندازه خود رسید و دانشجویان مجبورند بیش از 68 درصد از درآمد خود را صرف بدهی‌های حاصل از وام‌های دانشجویی کنند.



بیشتر بخوانید 5 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکابازداشت دانشجویان حامی فلسطین در آمریکااعتراض دانشجویان آمریکاییاعتراضات دانشجویان آمریکاییآمریکاکمک آمریکا به اسرائیلرژِیم صهیونیستیفلسطینلینک کوتاه: