پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
تغذیه در فضا
سفرهاى انسان به فضا از سال ۱۹۶۱ (۱۳۴۰ شمسي) با پرواز ۱۰۸ دقيقهاى يورى گاگارين آغاز شد. |
امروزه سفرهاى فضائى تا دو سال نيز بهطول مىانجاميد (سفر به مارس) و در اين سفرها تا ۸ نفر فضانور شرکت مىکنند. سفر به فضا بهدليل بىوزنى ناشى از کمبود نيروى جاذبه microgravity انسان را در محيطى پُراسترس و بسيار متفاوت از شرايط معمول زندگى در زمين قرار مىدهد. استرسهاى ناشى از سفرهاى فضائى تعادل تغذيهاى انسان را بههم مىزند که اين امر از مشاهده تغييراتى که در ترکيبات بدن (Body Composition) بهوجود مىآيد، قابل اثبات است. از سوى ديگر يک چالش مهم در برابر برنامهريزان تغذيه فضانوردان، طراحى سيستمهاى غذائى مناسب از نظر تنوع غذائي، حجم و قابليت نگهدارى و ايمنى آنها مىباشد. با افزايش مدت سفرهاى فضائى حتى مسئله روانشناسى غذا از جمله انجماد يا حرارت تثبيتشده (Thermostabilized Freezing) و يا پرتو افشانى مواد غذائى مىتوان ماندگارى آنها را تا دو سال افزايش داد و به اين ترتيب در سفرهاى فضائى طولانىتر از آنها استفاده نمود. |
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل آمریکا مجلس شورای اسلامی دولت دولت سیزدهم روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس خلیج فارس بابک زنجانی
آتش سوزی تهران پلیس زلزله معلم قتل شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش قوه قضاییه سلامت دستگیری
قیمت طلا قیمت خودرو قیمت دلار خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی ایران خودرو سایپا کارگران تورم قیمت
سریال مشهد تلویزیون فیلم سینمایی سینمای ایران سینما دفاع مقدس فیلم رسانه ملی موسیقی
مکزیک
رژیم صهیونیستی فلسطین حماس غزه جنگ غزه نوار غزه انگلیس ترکیه ایالات متحده آمریکا عربستان اوکراین یمن
استقلال فوتبال پرسپولیس سپاهان تراکتور علی خطیر لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا باشگاه استقلال بایرن مونیخ لیگ برتر
هوش مصنوعی تلفن همراه اینستاگرام اپل گوگل تبلیغات همراه اول پهپاد ناسا وزیر ارتباطات نخبگان
سرطان خواب فشار خون کبد چرب بیماری قلبی دیابت کاهش وزن مسمومیت داروخانه