یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

خربزه


خربزه يکى از سبزى‌هاى ميوه‌اى است که داراى ارزش غذائى و خواص بهداشتى قابل‌توجهى بوده و مورد علاقه بسيارى از مردم مى‌باشد. کشت اين گياه از زمان‌هاى قديم در مناطق جنوب شرقى آسيا، آسياى مرکزى و آسيا صغير و به‌ويژه در ايران و افغانستان رواج داشته و در حال حاضر نيز کشاورزان ايرانى و افغانى بهترين و مرغوب‌ترين نوع خربزه را پرورش مى‌دهند.
بعضى از محققين منبع اوليه خربزه را نواحى جنوبى و شرق آسيا و همچنين مناطق گرمسيرى و نيمه‌گرمسيرى آفريقا ذکر مى‌کنند و معتقدند که خربزه از اين مناطق به ساير نقاط دنيا برده شده و مورد کشت و پرورش قرار گرفته است. در عين‌حال به‌نظر عده‌اى از متخصصان طبقه‌بندى گياهى کشور ايران و کشورهاى هم‌جوار ايران مرکز اصلى و منبع اوليه خربزه مى‌باشند.


همچنین مشاهده کنید