|
|
| عناب بومی مناطق گرمسیر است كشت آن در شمال آفریقا، جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد.برگهای این درخت كوچك، زیبا، شفاف، متناوب و دندانهدار است. گلهای آن كوچك و به رنگ سبز مایل به زرد میباشد. میوه این درخت كه عناب نامیده میشود به رنگ قرمز و به شكل تخم مرغ و دارای یك هسته است. طعم عناب كمی شیرین است. |
|
|
|
عناب دارای لعاب فراوان و حدود ۵% مواد پروتئینی، ۴%مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C و املاح میباشد. در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد. |
|
|
۱. عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است. البته ابو علی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است. |
|
۲. عناب بهدلیل داشتن لعاب زیاد نرمكننده سینه است. |
|
۳. ملین است مخصوصاً اگر آن را با آب و یا شیر بجوشانید. |
|
۴. ادرار را زیاد میكند. |
|
۵. عناب آرامكننده اعصاب است. |
|
۶. خون را تمیز میكند. |
|
۷. ضد سرفه است. |
|
۸. خوابآور است و بیخوابی را برطرف میكند. |
|
۹. جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است. |
|
۱۰. آسم و تنگی نفس را برطرف میكند. |
|
۱۱. برای معالجه و التیام زخمهای كهنه گرد ریشه خشك شده عناب را روی آنها بپاشید. |
|
۱۲. هسته عناب خوابآرو است. |
|
۱۳. خستگی شدید را برطرف میكند. |
|
۱۴. رشد موی سر را زیاد میكند. |
|
۱۵. جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف میكند. |
|
۱۶. جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است. |
|
۱۷. برای برطرف كردن ورم چشم، عناب را به چشم بمالید. |
|
۱۸. دستگاه هاضمه را تقویت میكند. |
|
۱۹. حافظه را تقویت میكند. |
|
۲۰. كماشتهائی را برطرف میكند. |
|
۲۱. برای درمان سرطان بهکار میرود. |
|
۲۲. هرگاه كه احساس غمگینی كرده و گریه میكنید یك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهای شما میآرود. |
|
|
ـ جوشانده عناب: ۵۰ گرم عناب را در یك لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود. |
|
ـ جوشانده عناب و جو: ۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در ۲ لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو به اصطلاح شكفته شود و ۱/۵ لیتر آب باقی بماند. این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود. سپس روی آن را بردارید و بنوشید. |
|
ـ خیس كرده عناب: تعداد ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ دانه مویز دانه گرفته و ۳۰ دانه سپستان و ۱۷ گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس كنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آن را صاف كرده و با ۵۰ گرم شیر خشت و ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط كنید تا كاملاً حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه كرده و بنوشید. |
|
|
عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ میكند. اینگونه اشخاص باید عناب را با شكر و مویز بخورند. ضمناً عناب نیروی جنسی را كم میكند بنابراین باید با غذاهای محرك مانند عسل خورده شود. |