پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

چشم شما و تلویزیون


حتماً پيش از اين نيز مى‌دانستيد که تلويزيون يکى از منابع مهم ايجاد خستگى در چشم است. لذا اين نکته که چگونه از تلويزيون استفاده کنيم، تا در عين حال دچار خستگى چشم نيز بشويم مى‌تواند بسيار مهم باشد. در زير چندين نکته را د اين مورد تذکر مى‌دهيم:
۱. هر چه صفحه تلويزيون بزرگ‌تر باشد تصوير راحت‌تر ديده مى‌شود و مى‌توان در فاصله دورترى نشست و تصوير را واضح ديد. هر اندازه که فاصله شما از تلويزيون بيشتر باشد تطابق و تقارب چشم شما کمتر خواهد بود و چشم شما کمتر خسته مى‌شود. البته اين بدان معنى نيست که تلويزيون را در يک سمت حياط خانه بگذاريد و سپس براى آن که چشمان شما کمتر تطابق و تقارب کند آن سر حياط بنشينيد و از فاصله چهل پنجاه مترى به آن نگاه کنيد.
۲. هرگز اگر تصوير تلويزيون شما نقصى دارد از آن استفاده نکنيد. تماشاى تصويرى که برفک دارد و يا داراى لرزش است چشم را خسته مى‌کند.
۳. سعى کنيد که لااقل تلويزيون را در فاصلهٔ ۵۸۳ مترى چشمان خود قرار دهيد. بدين ترتيب از تحميل کار اضافى به چشمان خود جلوگيرى خواهيد کرد.
۴. محل نشستن خود را جايى انتخاب کنيد که حتى‌المقدور صفحه تلويزيون را از روبرو ببينيد. سعى کنيد ديگر اعضاى خانواده نيز در محلى بنشينيد که صفحه تلويزيون را از اطراف نگاه نکنند و راستاى ديد آنها بر صفحه تلويزيون عمود باشد. هنگامى که تصوير را از اطراف نگاه مى‌کنيد فاصله چشم شما از يک نقطه صفحه تلويزيون به يک اندازه نيست بنابر اين تصوير به يکى از چشمان شما متفاوت از ديگرى مى‌رسد و اين باعث اختلال در کار بينايى شما مى‌گردد و حداقل نتيجه آن خستگى چشم شما خواهد بود.
۵. اگر در هنگام تماشاى تلويزيون با توجه به مراتب فوق براى شما ناراحتى ايجاد مى‌شود حتماً به چشم‌پزشک مراجعه کنيد.
۶. اشخاصى که به عللى مجبور به گذاشتن عينک هستند بايد هنگام تماشاى تلويزيون نيز عينک خود را بگذارند. فقط در مورد پيرچشمى اين قاعده مستثنى است. به‌خاطر داشته باشيد که از عينک‌هايى که داراى شيشه‌هاى رنگى هستند، در همه حال نمى‌توان استفاده کرد. استفادهٔ بى‌مورد از چنين عينک‌هايى باعث مى‌گردد تا چشم شما دچار خستگى شود.
۷. هرگز به مدت طولانى به تماشاى تلويزيون ننشينيد و حداکثر پس از دو ساعت تماشاى تلويزيون، چند لحظه‌اى نيز چشمان خود را بسته و به آنها استراحت بدهيد.
۸. بهتر است در محلى که تلويزيون را قرار داده‌ايد يک روشنايى نيمه تاريک حاکم باشد. بنابر اين گذاشتن تلويزيون در اتاق کار، آشپزخانه و يا محل‌هايى که به حسب نياز نور فراوان دارند کار صحيحى نيست.


همچنین مشاهده کنید