پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
ترکیب و خواص غذائی آفتابگردان
دانه آفتابگردان بهرنگهاى سفيد و خاکسترى راهراه، قهوهاي، بنفشتيره و سياه ديده مىشود. وزن هر دانه آفتابگردان در ارقام گوناگون از ۵ تا ۱۲۰ گرم است. وزن هزار دانه رقم رکورد که در ايران کاشته مىشود، نظر بهشرايط کاشت و داشت از ۵۰ تا ۹۰ گرم نوسان دارد. |
درصد پوست در دانه آفتابگردان در رقمهاى بومى ۳۵ تا ۵۰ و در رقمهاى اصلاح شده حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است. |
ميزان روغن دانه آفتابگردان در رقمهاى گوناگون ۲۶ تا ۵۰ درصد است، رنگ روغن آفتابگردان زرد روشن و داراى ويتامينهاى زياد و ارزش غذائى فراوان است. روغن آفتابگردان مرکب از تعدادى اسيد چرب بهشرح زير است: |
- اسيد اولئيک -Oleic Acid، به مقدار ۳۴ درصد |
- اسيد لينولئيک - Linoleic Acid، به مقدار ۶۵ درصد |
- اسيد پالميتيک -Palmitic Acid، به مقدار ۶ درصد |
- اسيد اِستاريک - Estearic Acid، به مقدار ۴ درصد |
دانه خشک آفتابگردان ۱۵ تا ۱۶ درصد پروتئين دارد. پس از روغنگيرى از دانه، کنجالهاى که باقى مىماند ۱۳ درصد فيبر و ۴۰ درصد پروتئين دارد. |
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران دولت رهبر انقلاب روز معلم معلمان نیکا شاکرمی مجلس شورای اسلامی مجلس دولت سیزدهم حجاب شهید مطهری شورای نگهبان
تهران هواشناسی زلزله معلم شهرداری تهران سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش پلیس سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
خودرو قیمت خودرو بانک مرکزی قیمت دلار دلار ایران خودرو قیمت طلا سایپا کارگران بازار خودرو تورم قیمت
مشهد مسعود اسکویی فضای مجازی تلویزیون سریال سینمای ایران سینما دفاع مقدس موسیقی تئاتر
دانشگاه علوم پزشکی مکزیک
رژیم صهیونیستی غزه فلسطین اسرائیل آمریکا جنگ غزه روسیه چین نوار غزه حماس عربستان ترکیه
استقلال پرسپولیس سپاهان تراکتور لیگ برتر ایران باشگاه استقلال فوتبال رئال مادرید بایرن مونیخ لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر باشگاه پرسپولیس
اینستاگرام همراه اول دبی واکسن تبلیغات اپل ناسا گوگل وزیر ارتباطات پهپاد
کبد چرب بیماری قلبی کاهش وزن دیابت داروخانه ویتامین طول عمر بارداری