شنبه, ۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 18 May, 2024
مجله ویستا

برداشت


عمل برداشت در چندين مرحله انجام مى‌گيرد و معمولاً بين ۲ تا ۳ بار درهفته است. ميزان عملکرد شبيه کلم‌پيچ است. کلم‌هاى تابستانه و پائيزه را مى‌توان در دماى صفر درجه سانتى‌گراد و رطوبت نسبى ۹۰ درصد بين ۴ تا ۸ هفته انبار کرد. اختلالات فيزيولوژيکى بسيارى مى‌تواند کيفيت محصول را تا ميزان زيادى کاهش دهد. اين اختلالات عبارتند از:
- جدا شدن گل‌هاى خوراکى از همديگر و يا به‌وجود آمدن تعدادى برگ در مجموعه خوراکي. اين دو عارضه زمانى به‌وقوع مى‌پيوندد که دماى محيط بالا باشد. (اواخر تابستان)
- زرد شدن (کاراتونوئيد) و بنفش شدن (آنتوسيانين) کلم‌گل بستگى به ارقام مختلف متفاوت است و به علت عدم پوشش کافى قسمت خوراکى و درمعرض قرار گرفتن آن به نور ايجاد مى‌شود.
- تشکيل گل‌هاى خوراکى کوچک که بر اثر اختلالاتى در رشد و نمو برگ‌ها حاصل مى‌شود. اين عارضه زمانى به‌وجود مى‌آيد که از نشاءهاى بزرگ استفاده مى‌شود. مواردى مثل سله‌بستن خاک، خشکى و يا کمبود مواد غذائى نيز باعث اين عارضه مى‌گردد.
- قهوه‌اى شدن کلم‌گل پس از برداشت محصول که بر اثر تابش اشعه ماوراى بنفش روى آن ايجاد مى‌شود. از اين نظر نبايد پس از برداشت محصول آنها را در مزرعه و بدون پوشش نگهدارى کرد. زيرا يک تابش ۲ الى ۳ ساعته مى‌تواند موجب خسارت اخير گردد.


همچنین مشاهده کنید