جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

مزایای سیلوکردن


باتوجه به اينکه علوفهٔ موردنياز در تمام فصول به مقدار فراوان و به قيمت ارزان وجود ندارد، براى دستيابى به علوفهٔ با کيفيت خوب و ارزان قيمت به‌طور متداول علوفه را يا به‌صورت خشک و يا سيلو شده نگهدارى مى‌کنند.
   خشک کردن
متداول‌ترين روش نگهدارى علوفه سبز کاستن از ميزان رطوبت موجود در گياه است. هدف از کم کردن علوفهٔ سبز، جلوگيرى از فعاليت آنزيم‌هاى گياهى و ميکروبى است. ميزان رطوبت گياهان در حدود ۶۵-۸۵ % است که با افزايش سن گياه کاهش مى‌يابد. خشک کردن علوفه به دو روش صورت مى‌گيرد: الف - طبيعى با استفاده از نور خورشيد ب - با استفاده از وسايل مکانيکى.
   سيلو کردن
سيلوکردن عملى است که به‌وسيله آن برخى از محصولات زراعى در محلى محفوظ و حتى‌المقدور بدون هوا تحت تخمير قرار گرفته و نگهدارى مى‌شود. عمل تخمير با توليد اسيدلاکتيک توسط باکترى‌هاى موجود در علوفهٔ تازه صورت مى‌گيرد.
   مزاياى سيلوکردن
۱. وابسته نبودن به آب و هوا و تغييرات جوى
۲. کم بودن اتلاف علوفه در مقايسه با خشک کردن
۳. کم بودن هزينه
۴. سيلو را مى‌توان سال‌هاى بدون فساد نگهدارى کرد.


همچنین مشاهده کنید