شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

فرآیند کشتار


شترمرغ‌هاى گردن‌سياه معمولاً در سن ۱۲ تا ۱۴ ماهگى و انواع گردن‌آبى در سن ۹ تا ۱۲ ماهگى کشتار مى‌شوند. در اين سنين به‌طور متوسط ۲۵/۱ مترمربع پوست، ۳۳ کيلوگرم گوشت و ۲ کيلوگرم پر به‌دست مى‌آيد.
فرآيند کشتار در اغلب کشتارگاه‌ها مشابه مى‌باشد:
- پرندگان آماده کشتار، در جايگاه‌هاى نگهدارى و انتظار جمع مى‌شوند.
- در هر نوبت يک شترمرغ به اتاق شوک يا کشتار هدايت مى‌شود.
- عمل شوک، توسط يک شوک الکتريکى شبيه به شوک ويژه گوسفند انجام مى‌شود.
- بعد از شوک، پرنده آويزان مى‌شود. کشتار و خونگيرى هم از طريق جدا کردن سر و هم به‌وسيله بريدن شريان کاروتيد يا بريدن شريان اصلى قلب انجام مى‌گيرد.
- پرنده به‌صورت خشک پرچينى شده و پوست کنى مى‌شود. پوست را تميز نموده، نمک زده و انبار مى‌کنند.
- معمولاً بعد از آن، پرنده چرخانده شده و به‌وسيله بال‌ها آويزان مى‌گردد. اين عمل خارج نمودن احشاء (eviscertion)، را تسهيل بخشيده و طول پرنده را روى زنجير کشتار کمتر مى‌کند. پاها از محل مفصل بين مچى قطع مى‌گردند.
- بعد از عمليات خروج امعاء و احشاء، گوشت درجه‌بندى شده و در سردخانه بالاى صفر درجه انبار مى‌شود.
در کشتارگاه‌هاى آفريقاى جنوبى برطبق دستورالعمل سازندگان، شترمرغ‌ها به مدت سه ثانيه با برق ۹۰ ولت و ۱ آمپر شوک داده مى‌شوند. در فرانسه و اسرائيل از برق ۲۵۰ ولت استفاده مى‌گردد. براى اطمينان از برقرارى جريان در داخل مغز پرنده، دستگاه شوک روى سر قرار داده مى‌شود. محل الکترودها بايد چشم - چشم، گوش - گوش يا چشم - گوش باشد.


همچنین مشاهده کنید