جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

فلفل دلمه‌ای


فلفل سبز يکى از گياهان قديمى مناطق جنوبى و مرکزى آمريکا است.
براى اولين بار در سال ۱۴۹۴ پزشکى به‌نام شانکا chanca که همراه کريستف‌کلمب بوده، از فلفل نام‌برده است. در اوائل قران شانزدهم فلفل سبز از اسپانيا به ساير نقاط اروپا آورده شد و ابتدا در کشورهاى کنار درياى مديترانه و مجارستان و رومانى انتشار يافت. کاشت فلفل در ابتدا جنبه زينتى داشته و به‌تدريج کاشت آن به‌عنوان يک سبزى معمول شده است.
از فلفل در گذشته فقط به‌صورت ادويه تند استفاده مى‌شده است. تندى فلفل به علت وجود آلکالوئيدى به نام کاپسايسين Capsaicin مى‌باشد که در جدار تخمدان به‌وجود مى‌آيد. هر چه مقدار اين ماده در فلفل بيشتر باشد، تندى آن بيشتر خواهد بود. ارزش غذائى فلفل دلمه‌اى بيشتر به‌خاطر دارا بودن مواد مختلف از جمله مقدار قابل توجه ويتامين C آن است که فلفل را در صدر تمام سبزى‌هاى ميوه‌اى قرار مى‌دهد.


همچنین مشاهده کنید