پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

برداشت


پس از زرد شدن برگ‌ها و تغيير رنگ غلاف‌ها از سبز به قهوه‌اي، موقع برداشت باقلا است. برداشت زود زمانى که اکثر غلاف‌ها سبز بوده و به‌خوبى رشد نکرده‌اند، حدود ۵۰ درصد عملکرد را کاهش مى‌دهد، از طرف ديگر دير برداشت کردن نيز به‌علت ريزش منجر به کاهش عملکرد مى‌گردد. به‌هنگام برداشت، رطوبت باقلا بايستى حدود ۱۶ درصد باشد. از کمباين غلات با کمى تغييرات مى‌توان براى برداشت آن استفاده کرد.
باقلا را بايستى در شرايط خوب انبارى نگهدارى کرد و دقت کرد که انبار داراى تهويه مناسب، رطوبت مناسب و حرارت مناسب باشد. حداکثر مدت انباردارى با حفظ قدرت جوانه‌زنى در دماهاى مختلف در جدول زير مشخص شده است.
  جدول اثر حرارت و رطوبت بر مدت انباردارى (برحسب هفته)
دماى انبار درصد رطوبت
۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۶ ۱۸ ۲۰/۵ ۲۳
۲۵ درجه سانتى‌گراد ۳۱ ۲۲ ۱۶ ۱۷ ۷ ۴ ۲ ۰/۵
۲۰ درجه سانتى‌گراد ۵۵ ۴۰ ۲۸ ۱۹ ۱۳ ۷ ۳/۵ ۱/۵
۱۵ درجه سانتى‌گراد ۱۰۰ ۷۵ ۵۰ ۳۰ ۲۰ ۱۲ ۶ ۳
۱۰ درجه سانتى‌گراد ۲۰۰ ۱۴۰ ۹۵ ۶۰ ۳۸ ۲۰ ۱۱ ۴/۵
۵ درجه سانتى‌گراد ۳۷۰ ۲۷۰ ۱۷۰ ۱۱۰ ۷۰ ۳۹ ۲۰ ۹


همچنین مشاهده کنید