پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

زعفران


زعفران از گياهان بومى فلات ايران است. کشت اين گياه از گذشته بسيار دور، در بسيارى از مناطق مرکزى ايران متداول بوده است. در زمان فتح ايران توسط اعراب، ايرانى‌ها به زعفران 'لارکيماس' مى‌گفتند. سپس با گسترش فرهنگ عربى در گويش فارسي، اين واژه به ‌ 'الزعفران' و پس از آن به زعفران تغيير نام يافت. کشت زعفران توسط اعراب در قرن دهم ميلادى در اسپانيا رواج يافت و در پى آن در قرن هيجدهم ميلادى کشت آن در انگلستان در ناحيه‌اى به‌نام Walden گسترده شد که امروزه اين محل به‌نام Saffron walden معروف است. کشت زعفران در حال حاضر در ايران در مناطق خراسان جنوبي، کرمان، استان مرکزي، يزد و به‌ويژه اصطهبانات فارس منحصر گرديده است.


همچنین مشاهده کنید