شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

دانه‌های روغنی


دانه‌هاى روغنى منابع سرشار را از انرژى و تغذيه هستند. روغن‌ها و چربى‌هاى موجود در آنها به‌عنوان روغن‌هاى خوراکى و مواد خام صنعتى به‌کار مى‌روند. پروتئين‌هاى موجود در بعضى از دانه‌هاى روغنى و کنجاله آنها براى تغذيه انسان و پروتئين موجود در برخى دانه‌هاى روغنى ديگر به‌عنوان خوراک دام مصرف مى‌شوند. دانه‌هاى روغنى همچنين داراى هيدرات‌هاى کربن، ويتامين‌ها و مواد معدنى مى‌باشند. کنجاله آنها نقش مهمى در رفع سوء‌تغذيه و تأمين کالرى مورد نياز توده‌هاى انسانى و دام‌ها دارد. به‌علاوه روغن‌هاى گياهى براى روان ساختن سطوح تماس، پوشش، تهيه مواد آرايشى و به‌عنوان مواد خام براى فرآورده‌هاى مختلف صنعتى کاربرد دارند.


همچنین مشاهده کنید