پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

برداشت


  زمان برداشت جو
برداشت جو هنگامى که رطوبت آن بين ۳۰ تا ۴۰ درصد است در سال‌هاى اخير در بعضى از کشورها طرفد‌ارانى پيدا کرده است اعتقاد براين است که در اين شرايط دانه‌ها چاق‌تر مى‌شوند و ميزان ماده خشک به‌طور متوسط ۱۵ درصد افزايش مى‌يابد. در اين روش، مى‌توان محصول را يک هفته زودتر از رسيدن کامل آن برداشت و از ريزش دانه هم چلوگيرى کرد. محصول جو در اين شرايط با وسائل معمولى و مکانيزه برداشت مى‌شود. با توجه به‌اينکه محصول به‌دست آمده رطوبت زيادى دارد قبل از انبار کردن بايد آن را به طريق مصنوعى خشک کرد تا از گرم شدن و فساد بعدى دانه جلوگيرى شود.واريته‌هاى جو حساس به‌ريزش را مى‌توان هنگامى‌که دانه در مرحله خميرى سخت است درو نمود.
  روش‌هاى برداشت جو
بخشى از جو توليد شده در ايران با وسائل معمولى و کارگر و بخشى ديگر با کمباين برداشت مى‌شود.


همچنین مشاهده کنید