پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

اثر دارو بر غذا


مهم‌ترين مثال از اين گروه داروهاى ضد افسردگى مى‌باشند که ممانعت‌کننده از عمل آنزيم منوآمينواکسيداز (MAOIS) بوده و از متابوليسم طبيعى آمين‌ها مثل تيرامين جلوگيرى مى‌کنند. آمين‌ها در غذاهاى تخمير شده غنى از پروتئين مثل پنير تازه، ماست، نوعى ماهى شور، جگر، Hung game وجود دارند. ساير غذاها و نوشيدنى‌هاى حاوى آمين عبارتند از:
شکلات، بعضى شراب‌ها، باقلا و ساير موارد مثل Vegemite, Marmite, Bovril. مصرف هم‌زمان اين غذا با داروهاى MAOIS نظير iproniazid, phenelzine, tranylcypromine يا isocarboxazid باعث افزايش خطرناک فشار خون مى‌گردد.
واکنش متفاوتى در برابر داروهائى که از عمل آلدئيد دهيدروژناز و دومين مرحله متابوليسم اتانول يعنى تبديل استالدئيد به استات جلوگيرى مى‌کنند، ايجاد مى‌شود. (Disultiram - Antabuse) جهت از بين بردن هيجان، تهوع و ساير عوارض نوشيدن الکل، ناشى از تجمع استالدئيد استفاده مى‌شود. اين حالت مى‌تواند در نتيجه اثر جانبى برخى داروها مثل chlorpropamide و metronidazole و بعضى آنتى‌بيوتيک‌ها مثل cephamandole نيز ايجاد مى‌شود.


همچنین مشاهده کنید