پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

ساختمان شیمیائی، ترکیب، مقیاس اندازه‌گیری


ساختمان اساسى بعضى از کربوهيدرات‌ها در شکل زير نشان داده شده است. تمام کربوهيدرات‌ها حاوى عناصر شيميائى کربن، هيدروژن و اکسيژن هستند. نسبت هيدروژن و اکسيژن در کربوهيدرات‌ها مانند آب است. اتانول از تخمير کربوهيدرات غذاها به‌وجود مى‌آيد و از نظر شيميائي، يک الکل مى‌باشد.
کربوهيدرات به‌عنوان يک مادهٔ مغذى زياد مقدار با واحد گرم اندازه‌گيرى مى‌شود. هر گرم کربوهيدرات ۴ کيلو کالرى انرژى توليد مى‌کند. الکل به‌خاطر ساختمان شيميائى‌، فرآيند متفاوتى در بدن دارد. اتانول در سلول مانند چربى متابوليزه مى‌شود. هر گرم الکل ۷ کيلو کالرى انرژى و از نظر حجمي، هر ميلى‌متر الکل ۶/۵ کيلو کالرى انرژى توليد مى‌کند.
- مونوساکاریدها-کربوهیدراتهای ساده (قند):
- دی ساکریدها - کربوهیدراتهای ساده (قند):
- پلی ساکاریدها - کربوهیدراتهای پیچیده (نشاسته):


همچنین مشاهده کنید