جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

كرم‌ نواری‌ ـ tapeworm


بیماری‌ كرم‌ نواری‌ عبارت‌ است‌ از آلوده‌ شدن‌ لوله‌ گوارش‌ با كرم‌ نواری‌. آلودگی‌ با كرم‌های‌ نواری‌ با خوردن‌ گوشت‌ قرمز یا ماهی‌ خوب‌ پخته‌ نشده‌، ایجاد می‌شوند. سرایت‌ فرد به‌ فرد وجود ندارد.
ـ علایم‌ شایع‌:
۱. درد در بالای‌ شكم‌
۲. اسهال‌
۳. كاهش‌ وزن‌ غیرقابل‌ توجیه‌
۴. علایم‌ كم‌خونی‌ (ضعف‌، خستگی‌ و تنگی‌ تنفس‌)
ـ علل‌ بیماری:
انگل‌های‌ گوارشی‌: تنیاساژیناتا از گوشت‌ گاو، تنیاسولیوم‌ از گوشت‌ خوك‌ و دیفیلوبوتریوم‌ از ماهی‌. افراد با خوردن‌ غذاهای‌ خوب‌ پخته‌ نشده‌ یا خام‌آلوده‌ به‌ انگل‌ مبتلا می‌شوند.
ـ عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر:
مسافرت‌ به‌ آفریقا، خاورمیانه‌، اروپا، مكزیك‌، آمریكای‌ لاتین‌، ژاپن‌، روسیه‌، آسیا و آمریكای‌ جنوبی‌.
ـ پیشگیری‌:
گوشت‌ گاو و ماهی‌ را به‌ دقت‌ بپزید. تنها گوشت‌ دارای‌ مهر كنترل‌ توسط‌ سازمان‌ دامپزشكی‌ را مصرف‌ نمایید.
ـ عواقب‌ مورد انتظار:
با درمان‌ معمولاً در عرض‌ یك‌ روز علاج‌ می‌گردد.
ـ عوارض‌ احتمالی‌:
كم‌خونی‌.
ـ درمان:
تشخیص‌ با بررسی‌ مدفوع‌ در آزمایشگاه‌ برای‌ شناسایی‌ كرم‌ انجام‌ می‌گیرد. درمان‌، دارویی‌ است‌. قبل‌ از غذاخوردن‌ دست‌های‌ خود را بشویید. تمام‌ اعضای‌ خانواده‌ باید از لحاظ‌ عفونت‌ احتمالی‌ بررسی‌ گردند.
ـ داروها:
داروهای‌ ضد كرم‌ برای‌ كشتن‌ انگل‌. مصرف‌ یك‌ دوز دارو بیمار را معالجه‌ می‌كند. بررسی‌های‌ آزمایشگاهی‌ باید ظرف‌ 6-3 هفته‌ تكرار شوند تا از علاج‌ قطعی‌ اطمینان‌ حاصل‌ گردد.
ـ فعالیت‌:
محدویتی‌ وجود ندارد.
ـ رژیم‌ غذائی‌:
رژیم‌ غذایی‌ خاصی‌ ندارد.
ـ در این‌ شرایط‌ به‌ پزشك‌ خود مراجعه‌ نمائید:
اگر شما یا عضوی‌ از خانواده‌تان‌ علایم‌ كرم‌ نواری‌ را داشته‌ باشید. اگر دچار علایم‌ جدید و غیر قابل‌ توجیه‌ شده‌اید. داروهای‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممكن‌ است‌ عوارض‌ جانبی‌ ایجاد كنند.


همچنین مشاهده کنید