پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

جدول مواد موجود در صدگرم دانه ذرت خام


ذرت گیاه بومی آمریكای مركزی و مكزیك است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. برگ‌های ذرت متناوب و دراز می‌باشد‌. گل‌های نر ذرت به‌صورت خوشه‌ای بوده كه مركب از سنبل‌های قرمز روشن می‌باشد. گل‌های ماده آن از ۲تا ۴ گل تشكیل شده در كنار برگ‌های ذرت قرار دارد. غشائی كه روی بلال را می‌پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می‌باشد‌. دانه‌های كروی شكل ذرت در اطراف محور مركزی بلال قرار گرفته‌اند. این دانه‌ها به رنگ زرد یا قهوه‌ای می‌باشند.
  تركیبات شیمیائی
رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به‌نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می‌باشد.
  جدول مواد موجود در صدگرم دانه ذرت خام
انرژی ۳۵۰ كالری
آب ۱۳ گرم
پروتئین ۹ گرم
چربی ۴ گرم
مواد نشاسته‌ای ۷۲ گرم
كلسیم ۲۲ میلی گرم
سدیم ۱ میلی گرم
پتاسیم ۲۸۵ میلی گرم
فسفر ۲۶۵ میلی گرم
آهن ۲ میلی گرم
ویتامین آ ۴۹۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۴ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۱۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۲/۲ میلی گرم
ارسنیك ۳۰ میلی گرم
  جدول مواد موجود در صدگرم کاکل ذرت
گوگرد ۲/۸ میلی گرم
كلر ۳/۶ میلی گرم
فسفر ۵/۲ میلی گرم
سیلیسیم ۴ گرم
آهن ۰/۰۶ میلی گرم
كلسیم ۱/۷ میلی گرم
منیزیم ۱/۴ میلی گرم
سدیم ۰/۲ میلی گرم
پتاسیم ۲۶/۵ میلی گرم
همانطور كه در جدول بالا مشاهده می‌شود كاكل ذرت دارای مقدر زیادی پتاسیم است و به‌علت وجود این ماده معدنی است كه كاكل ذرت ادرارآور است.
  خواص داروئی
۱. ذرت دارای ارزش غذائی فراوانی است در آن به‌علت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد. بنابراین برای تهیه نان ذرت آرد آن را با آرد سایر غلات مخلوط می‌كنند.
۲. ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است.
۳. پماد ذرت خشك‌كننده زخم‌ها می‌باشد.
۴. ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.
۵. استفاده مداوم از ذرت از كرم‌خوردگی دندان جلوگیری می‌كند.
۶. روغن ذرت كلسترول خون را پائین می‌آرود.
۷. روغن ذرت برای درمان اگزما و بیمار‌ی‌های پوستی مفید است.
۸. در قدیم برای معالجه سوزاك از جوشانده ساقه بلال استفاده می‌كردند.
۹. جوشانده وسط بلال درد شكم و معده را از بین می‌برد.
۱۰. جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است‌.
۱۱. برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگ‌های بلال استفاده كنید‌.
۱۲. جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می‌آرود.
ـ خواص درمانی كاكل ذرت:
كاكل ذرت را قبل از رسیدن كامل میوه یعنی قبل از پژدمره شدن می‌چینند و به‌سرعت خشك می‌كنند. كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه‌ای پیدا می‌كند.
برای درست كردن دم‌كرده كاكل ذرت، ‌مقدار ۳۰ گرم از آن را در یك لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می‌كنند.
۱. دم كرده كاكل ذرت ادرارآور است و آرام‌كننده دستگاه ادراری است‌.
۲. درد و ناراحتی‌های دستگاه ادراری را تسكین می‌دهد.
۳. سنگ مثانه، ‌التهاب، ‌ورم مثانه و درد مثانه را از بین می‌برد.
۴. كاكل ذرت به‌طور كلی دستگاه ادراری را تمیز می‌كند‌.
  مضرات
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است.


همچنین مشاهده کنید