جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

روغن زیتون، روغن انتخابی برای حفاظت از اکسیداسیون LDL


روغن زیتون، روغن انتخابی برای حفاظت از اکسیداسیون LDL
برخی از مردم و جمعیت های اطراف دریای مدیترانه، که مقادیر بالایی از روغن زیتون را در رژیم غذایی خود مصرف می کنند، شیوع کمتری از بیماری قلبی کرونر را نشان می دهند. حضور اسیدهای چرب دارای یک باند دوگانه و نیز آنتی اکسیدان ها در این رژیم غذایی با توانایی مقاومت کلسترول LDL به اکسیداسیون ارتباط مستقیم دارد. آسیب اکسیداتیوکلسترول LDL، با پیشرفت آتروسکلروز و سایر بیماری های قلبی مرتبط است. مطالعه حاضر، در مورد تفاوت در روش های تولید و فن آوری روغن زیتون تحقیق کرده و فواید زیتون کاملاً خالص و تازه (Extra virgin) دارای اسیدیته بسیار پایین و مواد آنتی اکسیدان است. روغن زیتون تصفیه شده، همان ترکیب اسیدهای چرب را داشته ولی به خاطر پروسه های اضافی، فاقد آنتی اکسیدان های موجود در میوه زیتون می باشد. در این مطالعه که به صورت اتفاقی و متقاطع انجام شد، یک گروه از بیماران مبتلا به بیماری های عروق محیطی، روغن زیتون کاملاً خالص را جهت مصرف در آشپزی به مدت ۳ ماه دریافت کردند، سپس ۳ ماده دور قطع مصرف آن ها بود و بعد ۳ ماه هم روغن زیتون تصفیه شده را دریافت نمودند. گروه دیگر روغن ها را به طور برعکس دریافت می کردند. بررسی ها نشان داد که بیماران دریافت کننده روغن خالص، آلفا- توکوفرول بیشتری جذب کرده اند (در واقع اولین خط دفاعی علیه اکسیداسیون LDL در نظر گرفته می شود). سرعت اکسیداسیون LDL نیز در بیماران دریافت کننده روغن خالص کمتر از آن هایی بود که روغن تصفیه شده دریافت می کردند. اختلاف معنی داری که در قابلیت LDL به اکسیداسیون در خلال مصرف روغن خالص مشاهده گردید، منجر به آن شد که محققین نتیجه بگیرند ترکیب آنتی اکسیدان روغن خالص اثر محافظتی بیشتری از روغن تصفیه شده علیه اکسیداسیون LDL دارد.
منبع : خانواده ما


همچنین مشاهده کنید