جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

دکور : تعویض آب آکواریوم


تعویض آب را احتمالا باید دلهره آورترین قسمت نگهداری موفق ماهی ها دانست.
آبی که حاوی مواد شیمیایی نامطلوب است غالب افراد را به تعویض آب در مقادیر فراوان سوق می دهد.
تصفیه عاملی ضروری است ولی مطمئنا قادر به زدودن تمامی عناصر انباشته در آب مانند فسفات نیست. تعویض آب، آلودگی ناشی از تجمع این عناصر مضر را برطرف کرده و عناصر مفید کاهش یافته آب مانند کلسیم، پتاسیم، آهن، رویکه برای برقراری توازن در یک آکواریوم حیاتی اند را به حد طبیعی باز می گرداند.
در شرایط عادی تعویض آب به میزان هفتگی ۱۰ درصد یا ۲۰۱۵ درصد هر دو هفته یک بار کافی است. میزان آبی که تعویض می شود به کیفیت عمومی و بار زیستی آب بستگی دارد.به خاطر بسپارید که تعویض فراوان، مراقبت های فراوان جهت تنظیم پارامترهای آب را می طلبد، هر چند تعویض بیش از ۵۰ درصد آب نه تنها باعث بهبود چیزی نخواهد شد بلکه بر مشکلات نیز خواهد افزود. تعویض آب زمانی نتیجه بخش است که در اندازه کم ولی مداوم انجام پذیرد.با سیفون بستر آکواریوم و جایگزین کردن آب خارج شده این هدف میسر خواهد شد.
سیفون بستر آلودگی های ناشی از ذرات ته نشین شده را که باعث افزایش میزان آمونیاک و فسفات محلول در آب می شوند از بین می برد.مراقب باشید چه چیزی داخل آکواریوم می ریزید اگر از آب لوله کشی استفاده می کنید میزان نیترات PH آن را اندازه گیری کرده و مطمئن شوید که در اندازه احتیاجات آکواریوم شما است، همچنین مطمئن شوید آبی که استفاده می کنید درجه حرارت مشابهی با آب درون آکواریوم داشته باشد. این تفاوت درجه می تواند برای ماهی ها بسیار خطرناک باشد.
● به خاطر بسپارید:
ـ آب باید عاری از کلر و فلزات سنگین مس و سرب باشد.
ـ اگر از آب لوله کشی استفاده می کنید، قبل از وارد کردن، چند دقیقه صبر کنید تا کلر آن خارج شود.
ـ هرگز از آب داغ برای تنظیم دما استفاده نکنید چون باعث وارد آمدن شوک به ماهی ها می شود.
ـ آب را به صورت ناگهانی و مستقیم به آکواریوم نریزید، این کار علاوه بر متلاطم کردن آب و محیط آکواریوم موجب ترساندن ماهی ها نیز می شود.
منبع : بیرتک


همچنین مشاهده کنید