شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

دانستنی های غذایی


دانستنی های غذایی
غذا مخلوطی از مواد شیمیایی است که برخی از آنها برای عملکرد طبیعی بدن ضروری اند. این ترکیبات ضروری مواد مغذی نام دارند. - رژیم غذایی فاقد مقادیر کافی آب و فیبر و سرشار از چربی شایعترین علت یبوست است.
سلامت غذایی مستلزم کسب همه موادمغذی در مقادیر مورد نیاز فرآیند های بدن است.
- رژیم غذایی متعادل شامل کالری لازم و مساوی میزان مورد نیاز بدن برای انجام فعالیت های روزانه است.
- رژیم های غذایی سرشار از سبزیجات و فعالیت بدنی مهم ترین عوامل موثر در کاهش سرطان کولون هستند.
- فیتو کمیکال ها یا ترکیبات شیمیایی گیاهی موادی هستند که گرچه اهمیت حیاتی ندارند اما به حفظ سلامت کمک می کنند.
این مواد شامل هزاران ترکیب ، پیگمان و آنتی اکسیدان های طبیعی است که بسیاری از آنها در پیشگیری از بیماری های قلبی ، فشار خون بالا ، سرطان و دیابت موثرند.
ترکیبات فوق با خنثی کردن رادیکال های آزاد و با تغییر نحوه اثر هورمون ها از سرطان جلوگیری می کنند. رادیکال های آزاد دائما در سلول های بدن تولید می شوند و باگذشت زمان به ژتوم و غشای سلول و سایر اجزاء مهم سلولی صدمه می زنند.
- کربوهیدرات ها مواد مغذی متشکل از کربن ، هیدروژن و اکسیژن است و یک منبع سوختی مهم برای بدن محسوب می شوند.
- لیپیدها شامل چربی ها و روغن ها هستند اما به مواد شبیه به چربی درغذا مانند کلسترول و فسفولیپیدها نیز اطلاق می شود.
- ویتامین ها ترکیبات آلی هستند که از کربن ، هیدروژن و احتمالا نیتروژن ، اکسیژن ، فسفر ، گوگرد و سایر عناصر تشکیل شده اند.
- مواد معدنی به ترکیبات ساده و غیر آلی گفته می شود که نقش تنظیمی و ساختاری دربدن دارند.
- تغذیه سالم عبارت از کسب همه مواد مغذی درمقادیر مورد نیاز فرآیند های بدن است.
- اگر کسی به علت عدم دریافت موادمغذی تغذیه نا مناسبی داشته باشد ، دچار سوءتغذیه می شود.
- مصرف مواد غذایی بیش از حد مورد نیاز برای سلامت بدن ، معمولا منجربه ابتلا به بیماری های مزمن می شود.
- با اینکه در قرن بیست و یکم زندگی می کنید اما باید همان توصیه های غذایی را که طی دهه های پیش شنیده اید دنبال کنید مبنی بر اینکه تغذیه سالم نیازمند میانه روی ، رعایت تنوع غذایی و تعادل مواد دریافتی است.
منبع : بانک اطلاعات گردشگری


همچنین مشاهده کنید