جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

میوه و سبزی‌جات


میوه و سبزی‌جات
خوردن میوه‌ها و سبزی‌جات یكی از توصیه‌های جدی و صحیح برای بهره‌مندی از یك رژیم غذایی سالم و سودمند است. خوردن مقادیر زیاد میوه‌ها و سبزی‌جات احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و سكته را از بین می‌برد. فشار خون و كلسترول را كنترل می‌كند. از بروز برخی سرطان‌ها جلوگیری می‌كند. مانع از بروز دردهای داخل روده‌ای می‌شود. بدن در برابر ابتلا به بیماری‌هایی همچون آب‌ مروارید و تخریب مولكول كه دو بیماری شایع چشمی است و منجر به از دست دادن بینایی می‌گردد محافظت می‌كند.
امروزه مدارك علمی مستدلی وجود دارد مبنی بر این‌كه رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزی‌جات احتمال بروز بیماری‌های قلبی و سكته را كاهش می‌دهد. آمار نشان می‌دهد كه در مقایسه با افرادی كه كمتر از ۵/۱ نوبت میوه و سبزی در روز مصرف می‌‌كنند افرادی كه بیش از ۸ نوبت از این مواد مصرف می‌كنند ۳۰ درصد كمتر دچار بیماری‌های قلبی عروقی می‌شوند. اگرچه تمام میوه‌ها و سبزی‌جات این مزایا را دارند اما سبزی‌جات برگ پهن مانند كاهو، اسفناج، چغندر برگ سوئیسی و سبزی‌جاتی مثل كلم، هویج، كلم بروكسل، مركبات مانند پرتقال، لیمو، گریپ فرود و آب این میوه‌ها در اولویت قرار دارند. به گفته محققان دانشگاه هاروارد به ازای افزودن هر نوبت مصرف میوه و سبزی‌جات به رژیم غذایی درصد ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی كاهش می‌یابد.
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید