شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

وقتی که «بوها» می‌روند


وقتی که «بوها» می‌روند
بوهای نامطبوع در خانه، یکی از مشکلاتی است که بیشتر خانم‌ها با آن درگیر هستند.
بوی بد، فضای گرم خانه شما را تهدید می‌کند، پس نگرانی‌تان کاملاً بجاست اما شاید بعد از خواندن این ستون، بتوانید برای رفع این بوهای نامطبوع فکری بکنید.
▪ به یاد داشته باشید برای رهایی از بوی بد و تهوع‌آور فاضلاب لازم است که سری به سیفون سنگ چاه دستشویی بزنید. این سیفون همیشه باید دارای آب باشد چون در غیر این‌صورت بوهای نامطبوع شما را آزار خواهد داد.
در این خصوص بد نیست بدانید که این سیفون در حقیقت حائلی بین شما و فاضلاب است. به‌یاد داشته باشید که اگر مدت زیادی و به هر دلیل از دستشویی استفاده نکرده‌اید، مقداری آب در آن ریخته تا آب داخل سیفون آن نیز نگندیده و بوی نامطبوع استشمام نکنید.
▪ برای مقابله با بوی نامطبوع زباله‌هایی که در سطح آشپزخانه جمع شده‌اند پاشیدن کمی جوش‌شیرین روی زباله‌ها در کاهش بوی نامطبوع‌شان بسیار کارساز است البته باید در اولین فرصت آنها را به خارج از خانه منتقل کنید.
▪ به یاد داشته باشید که بوی نامطبوع دود سیگار به چوب و لباس‌ها هم نفوذ می‌کند و گاه استفاده از ادوکلن هم در از بین بردن آن تاثیری ندارد. پیشنهاد می‌کنیم که چند تکه کاج تازه را در اتاق قرار داده و با بستن در و پنجره منتظر از بین رفتن بوی بد سیگار باشید. در ادامه در و پنجره را باز کرده تا هوای تازه وارد اتاق شود.
▪ برای از بین بردن بوی مختلف غذاها در آشپزخانه یا فریزر و یخچال می‌توانید ظرفی محتوی جوش‌شیرین در محل قرار داده تا با جذب‌شدن بوها به این ماده به‌سرعت شاهد از بین رفتن بوها باشید.
اگر جوش‌شیرین در اختیار ندارید، استفاده از وانیل نیز پیشنهاد می‌شود. این ماده نیز می‌تواند تا میزان قابل‌توجهی بوهای مختلف را به خود جذب کند.
آشپزخانه‌ها محیط خوبی هستند. محیطی یادآور همه چیزهای خوشمزه، شاد‌ی‌‌آور و شیرین اما گاه این شیرینی، تلخ می‌شود چرا که آشپزخانه علاوه بر اینکه یک محیط مناسب و دوستداشتنی برای ماست، برای میکروب‌ها هم کم از بهشت برین ندارد و شرایط خوبی را برای رشد و تکثیر سریع میکروب‌ها ایجاد می‌کند.
پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را در آشپزخانه بخوانید و همزمان با آن نگاهی به گوشه و کنار این قسمت خوشمزه خانه بیندازید.
▪ اول از سینک ظرفشویی، یخچال و تخته‌های آشپزخانه شروع کنید چرا که اینجا بیشترین محل تجمع و تکثیر میکروب‌هاست.
▪ اگر بدانید دانشمندان ۴ میلیون میکروارگانیسم در کهنه‌های گردگیری و نظافت کشف کرده‌اند، حتما از پارچه‌های یک‌بار مصرف استفاده می‌کنید و یا اینکه این پارچه‌ها را با آب ۶۰ درجه سانتیگراد خوب شست‌وشو می‌دهید. البته فراموش نکنید میکروب‌‌ها خیلی سخت‌جان هستند و برای اینکه شما همه شانس آنها را برای رشد و تکثیرشان بگیرید، حتما باید سطوح کاری آشپزخانه (مثل صفحه و سینک ظرفشویی) را به طور منظم با آب داغ شست‌وشو دهید.
▪ به جای اینکه مدام دنبال سوسک‌ها باشید، در فاضلاب آشپزخانه را باز کنید و بدانید که در هر سانتیمتر مربع آن، میلیون‌ها میکروب زندگی می‌کنند. برای مقابله با این میلیون‌ها میکروب، بهترین راه، پاکیزگی و گندزدایی این سطوح با استفاده از آب تصفیه‌شده داغ و یا آب داغ به همراه نمک قلیایی است، نمکی که از داروخانه‌ها می‌توان تهیه کرد.
▪ از دسته چاقوها هم غافل نشوید که می‌توانند خطرناک باشند. خصوصا اگر جنس‌شان از چوب باشد. البته این چاقوها به مرور زمان خورده و نرم‌شده و محل تجمع میکروب‌ها می‌شوند.
▪ محل قرارگیری نان‌های خشک، سطل آشغال و موادی که باید دور ریخته شوند هم باید مورد بازنگری قرار گیرد.
▪ قرار‌گرفتن آشغال و زباله در سطل‌های بدون درپوش، آن هم در فضایی که مملو از مواد خوراکی است و به‌سرعت میکروب را به خود جلب می‌کنند، یکی از خطرناک‌ترین راه‌هاست.
▪ گشت ایمنی ما در آشپزخانه با باز‌کردن در فر گاز یا ماکروفر به پایان می‌رسد. شما غذا و کیک پخته‌اید و بدون توجه به قسمت‌های جامانده غذا و خوراکی لذیذی که پخته‌اید، ناخودآگاه سوسک و مورچه را به خانه‌تان دعوت کرده‌اید.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید