شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا
اهمیت تغذیه در ماه رمضان
همزمان با حلول ماه مبارک رمضان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اطلاعیه نکات تغذیهای را در این ماه اعلام و هموطنان را به رعایت این نکات دعوت کرد.
در این اطلاعیه آمده است:
▪ در ماه رمضان به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آبپز، بخارپز و کبابی استفاده کنید.
▪ همچنین بر ضرورت استفاده از پنج گروه اصلی غذایی (نان و غلات+ میوهها+ سبزیها+ گوشت و حبوبات و تخممرغ+ شیر و لبنیات) تأکید فراوان شده است.
▪ افراد روزهدار همانند زمانی که روزه نیستند، ملزم به استفاده از سه وعده غذایی هستند که این وعدهها شامل افطار، شام و سحر است، البته مصرف غذا در دو وعده(سحری و افطار) نیز اشکالی ندارد. بهتر است غذای مصرفی در سحر، ویژگی وعده ناهار در سایر ایام سال را داشته باشد.
▪ مصرف شیر گرم و فرنی یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است.
▪ همچنین استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بدون روغن و مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود .
▪ استفاده از سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود.
▪ مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود، زیرا با تحریک ترشح انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون می شود .
▪ همچنین مصرف مواد غذایی حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری موجب می شود شخص زودتر گرسنه شود .
▪ برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب نوشیده شود.
▪ افطار خود را با کمی آب گرم و یا چای آغاز کرده و پس از آن می توان از خرما یا کشمش استفاده کنند، زیرا این دو سبب کنترل اشتها می شود.
▪ مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است.
▪ به جای مصرف انواع شیرینی ها مانند زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی ویتامین ها و املاح هستند، از مواد غذایی طبیعیشیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده شود.
▪ مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی میشود. همچنین مصرف مقدار زیاد آب پس از صرف سحری نیز توصیه نمی شود.
▪ از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهایساده مانند قند و شکر پرهیز شود.
▪ از نوشیدن بیش از حد چای در وعده سحری اجتناب شود، زیرا چای باعث افزایش ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی بدن می شود.
▪ از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز شود.این مواد موجب می شود به هنگام سحر به دلیل پر بودن معده میل به غذا کاهش پیدا کند.
منبع : تبیان
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
اسرائیل ایران اصفهان ایران و اسرائیل حجاب فرانسه حمله ایران به اسرائیل انفجار حسین امیرعبداللهیان گشت ارشاد دولت ارتش جمهوری اسلامی ایران
سیل هواشناسی تهران فضای مجازی وزارت بهداشت شهرداری تهران قتل زلزله سازمان هواشناسی سیلاب قوه قضاییه پلیس
قیمت طلا قیمت دلار دلار قیمت خودرو خودرو دولت سیزدهم بانک مرکزی بازار خودرو تورم ایران خودرو حقوق بازنشستگان قیمت سکه
سعدی سینمای ایران تلویزیون موسیقی فیلم احسان علیخانی سینما تئاتر کتاب دفاع مقدس
آزمون دکتری
رژیم صهیونیستی عراق غزه فلسطین جنگ غزه امیرعبداللهیان سازمان ملل حماس شورای امنیت عملیات وعده صادق اسراییل ترکیه
فوتبال استقلال پرسپولیس شمس آذر قزوین باشگاه استقلال تراکتور صنعت نفت آبادان لیگ برتر بازی لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران
هوش مصنوعی فناوری گوگل ناسا سامسونگ تلگرام اپل تلفن همراه وزیر ارتباطات
حمله قلبی مغز سازمان غذا و دارو درمان و آموزش پزشکی پزشک