پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

ویتامین E به تاخیر بیماریهای قلبی کمک می‌کند


ویتامین E به تاخیر بیماریهای قلبی کمک می‌کند
ویتامین E یک ویتامین محلول درچربی است، كه فرم‌های مختلف آن مورد استفاده توان و قدرت بدن قرار می‌گیرد. فرم فعال ویتامین E ، آلفا توکوفرول نام دارد که یک آنتی اکسیدان قوی بیولوژیکی محسوب می‌شود. این ویتامین نقش اساسی در ایمنی بدن همچنین درمرمت و ترمیم DNA و دیگرفرایندهای متابولیکی دارد.منابع غذایی رایج ویتامین E شامل روغن‌های گیاهی (روغن گیاه گندم، روغن آفتابگردان، روغن بادام زمینی، روغن ذرت)، سبزیجات برگی سبز، حبوبات یا غلات، آجیل‌ها، فندق، اسفناج، گل کلم، سبوس (غلات، لوبیا، باقلا) کیوی و انبه هستند. کمبود ویتامین E درانسان نادر است. شخصی که به علت ناتوانی در ترشح صفرا یا به علت بی‌نظمی در متابولیسم چربی‌ها قادربه جذب چربی نباشد درخطر کمبود ویتامین E قرار می‌گیرد. نوزادان کم وزن و نارس نیزدر خطر کمبود این ویتامین هستند. سطح ویتامین E خون ممکن است با کمبود روی کاهش یابد. تحقیقات علمی مقدماتی بر این عقیده‌اند که ویتامین E ممکن است به جلوگیری ازبیماری قلبی کمک کند.
محققان گزارش می‌کنند که تغییرات اکسایشی LDL (کلسترول بد ) انسداد شرایین قلب را ترویج می‌دهد که ممکن است به سوی قلبی پیش رود همچنین ممکن است ازتشکیل لخته خون نیزجلوگیری کند. میزان جذب بالای ویتامین E با کاهش میزان بروز سرطانهای پروستات و پستان همبستگی دارد.همچنین افزایش جذب ویتامین E رژیم غذایی ممکن است خطرسرطان روده بزرگ را خصوصا در زنان زیر ۶۵ سال کاهش دهد. احتمالا آنتی اکسیدان‌هایی مثل ویتامین E کمک به حفاظت غشای سلولها دربرابرخطر اثرات رادیکالهای آزادی که دربیماری قلبی شرکت می‌کنند مثل سرطان‌ها می‌کنند.
منبع : ایران مانیا


همچنین مشاهده کنید