جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

اصول بهداشتی در آشپزخانه


اصول بهداشتی در آشپزخانه
ـ مهمترین نکته برای پیشگیری از مسمومیتهای غذایی آن است که قبل از تماس با غذا دستها را آب گرم و صابون بشویید .
ـ بعد از خروج از توالت ، تماس با سطل زباله و یا حیوانات خانگی دستها را کاملاً بشویید .
ـ زخمها و بریدگیها را بپوشانید .
ـ دستها را با حوله جداگانه ای خشک کنید و از دستمال آشپزخانه برای این کار استفاده نکنید.
ـ هر چند وقت یکبار ،‌ دستمالها ، پارچه های آشپزخانه و ابرظرفشویی را سفید ، ضدعفونی و یا تعویض کنید .
ـ سطوح کار ( روی میز ،‌ تخته آشپزخانه و سایر سطوح تماس با مواد غذایی ) را در آشپزخانه به طور مرتب ضد عفونی کنید ؛ بویژه پس از آماده سازی مرغ و گوشت خام
ـ قبل از بازکردن قوطی کنسرو ‌، در آن را پاک کنید .
ـ ظروف ، سطوح کار ، قاشق ، کارد و چنگال را با آب داغ و مواد پاک کننده بشویید . آبکشی کنید و در صورت امکان بگذارید تا کاملاً خشک شوند .
ـ از تماس حیوانات خانگی با غذا ، ظروف و سطوح کار جلوگیری کنید .
ـ مواد غذایی بدون بسته بندی و یا از بسته بیرون ریخته شده ، مگس ، موش ، مورچه و سوسک را که ناقل باکتریها هستند ، به خود جذب می کنند . پس این غذاها را بسرعت جمع آوری و محل مورد نظر را تمیز کنید .
ـ از چاقو و تخته ای که برای بریدن گوشت خام استفاده می کنید ، برای سبزیهای تازه و غذاهای پخته استفاده نکنید و آنها را پس از هر بار استفاده بشویید . بهتر است تخته جداگانه ای برای گوشت و مرغ خام داشته باشید .
منبع : طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید