جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا
گلـوتامـین
● منابع غذایی
غذاهایی كه شامل میزان چشمگیری گلوتامین هستند شامل غذاهای پروتئینی حیوانی و گیاهی نظیر گوشت، شیر، پروتئین سویا، اسفناج خام، جعفری خام و كاهو. پختن مخصوصاً در سبزیجات، گلوتامین را از بین می برد.
● اشكال دیگر
گلوتامین به شكل كمپلكس های مولتی ویتامین مكمل های پروتئینی و مكمل های منفرد وجود دارد. شما می توانید آن را از بیشتر داروخانه ها خریداری كنید. همچنین می توانید از فرم پودر، قرص، كپسول یا مایع آن نیز استفاده كنید.
فرمهای آمادهٔ استاندارد آن به صورت قرص یا كپسول ۵۰۰ میلی گرمی قابل دسترس است.
● نحوهٔ مصرف
بهتر است كه گلوتامین را در بیماریهایی نظیر زخم پپتیك، ورم مفاصل، بیماری كرون و ناتوانی جنسی استفاده كرد. شما باید در بیماریهایی كه برای درمان آنها از گلوتامین استفاده می كنید قبل از مصرف آن با پزشك مشورت كنید.
پزشك می تواند شما را در مقدار مورد نیاز گلوتامین و اینكه چه مواد مغذی دیگری را در كنار گلوتامین می توانید استفاده كنید ، راهنمایی كند. میزان حد مجاز توصیه شده (RDA) هنوز برای گلوتامین وجود ندارد.
با پزشك در مورد میزان مورد نیاز مشورت كیند. معمولاً پزشك روزانه ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم گلوتامین با درنظر گرفتن نوع بیماری شما، داروهای دیگری كه در كنار گلوتامین استفاده
می كنید و عوامل خاص دخیل دیگر، تجویز
می كند. قبل از دادن مكمل های گلوتامین به بچه ها، با پزشك مشورت كنید.
● موارد احتیاط
افرادی كه مبتلا به سندرم "رای"، بیماری كلیوی، سیروز كبدی یا دیگر بیماریهایی هستند كه آمونیاك خونشان بالاست، نباید از گلوتامین استفاده كنند.
● تداخل های احتمالی
▪ گلوتامین در صورتی كه با معدهٔ خالی قبل از صبحانه یا بین غذاها مصرف شود بهترین اثر را دارد.
▪ در صورتی كه گلوتامین به همراه ویتامین "آ"، "سی" و "ای" و "روی"، بسته به بیماری شما، مصرف شود مؤثرتر است.
▪ گلوتامین را همراه با شیر یا دیگر غذاهای پروتئینی مثل گوشت، ماهی و لوبیا مصرف نكیند.
▪ استرس شدید یا بیماری طولانی می تواند باعث كمبود شود.
برای اطلاعات بیشتر در مورد گلوتامین با پزشك مشورت كنید.
● گلوتامین
گلوتامین یك اسید آمینه است كه جزیی از ساختمان پروتئین به حساب می آید. گلوتامین در منابع گیاهی و حیوانی یافت میشود. این اسید آمینه در تعادل pH بدن نقش دارد. همچنین برای ساختن و ترمیم سلولها مورد نیاز است. همانطور كه بافت عضلانی حاوی بیشترین مقدار اسید آمینه های آزاد است، گلوتامین نقش مهمی در همهٔ قسمتهای بدن دارد. این ماده به بهبودی و ترمیم كمك می كند، از تمایل شدید جلوگیری می كند، و وقف هوشی و ذهنی را افزایش می دهد.
● موارد استفاده
▪ گلوتامین در بهبود مشكلات زیر كمك كننده است.
▪ تمایل شدید به غذا
▪ الكلیسم
▪ مشكلات مربوط به فعالیت مغزی و عملكردهای ذهنی
▪ مشكلات گوارشی شامل زخم، بیماری كرون، سندرم رودهٔ تحریك پذیر و ....
▪ زخم ها، كه ناشی از جراحی است و زخم های پا (بهبودی زخم ها را تسریع
می كند)
▪ بیماری های خودایمیون
▪ بیماریهای بافت همبند
▪ ورم مفاصل
▪ فیبروز
▪ كاهش تودهٔ عضلانی ناشی از بیماریهایی نظیر ایدز و سرطان
▪ آسیب ناشی از اشعه درمانی
▪ ناتوانی های رشدی
▪ اسكیزوفرنی
▪ صرع
▪ خستگی
▪ ناتوانی جنسی
▪ استرس
منبع : پایگاه الکترونیکی خدمات پزشکی ایران
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
اسرائیل حمله ایران به اسرائیل حسین امیرعبداللهیان آمریکا گشت ارشاد سفر استانی ارتش جمهوری اسلامی ایران ایران و اسرائیل دولت وعده صادق دولت سیزدهم جنگ
سیل قتل زلزله قوه قضاییه هواشناسی تهران سیلاب شهرداری تهران آموزش و پرورش پلیس سلامت سازمان هواشناسی
یارانه بانک مرکزی خودرو قیمت خودرو قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو ایران خودرو حقوق بازنشستگان بورس قیمت سکه دلار
تلویزیون شبکه نمایش خانگی تبلیغات سینمای ایران کتاب موسیقی سریال دفاع مقدس تئاتر
دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی
رژیم صهیونیستی غزه فلسطین عملیات وعده صادق جنگ غزه روسیه چین سازمان ملل حماس اسراییل حزب الله لبنان لبنان
پرسپولیس فوتبال صنعت نفت آبادان استقلال لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید بارسلونا بازی لیگ برتر کشتی فرنگی تراکتور سپاهان
هوش مصنوعی سامسونگ تلگرام اپل وزیر ارتباطات ایلان ماسک ناسا عیسی زارع پور
چاقی پیاده روی درمان و آموزش پزشکی دیابت سلامت روان