پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

روش فراگیری زبان در کودکان


روش فراگیری زبان در کودکان
بیشتر والدین به تجربه دریافته اند که حتی زمانیکه کودکانشان قادر به صحبت کردن نیستند توانایی درک آنچه را که می شنوند دارند. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان فرانسوی که در مجله آکادمی ملی علوم انتشار یافته است ادعای والدین این کودکان صحت دارد.
در این تحقیق دانشمندان دستگاه ام آر آی (MRI) را به مغز کودکان سه ماهه وصل کرده و تاثیر داستانهایی که برای آنها خوانده میشد را بررسی کردند.
این آزمایشها به دانشمندان اجازه میدهد مشاهده کنند که کدام قسمت از مغز در هر لحظه فعالیت دارد و نیز به آنها اجازه مشاهده چگونگی عملکرد مغز را می دهد.
نتایج آزمایشها بسیار جالب بود، با کمال تعجب مشاهده شده است اگر چه کودکان سه ماهه هنوز تا یادگیری زبان مادری خود فاصله زیادی دارند ولی عکس العمل مغز آنان در مقابل داستانهای ساده همچون مغز افراد بزرگسال است.
محققین مشاهده کردند که چراغ دستگاه ام آر آی در قسمت جلوی مغز این کودکان که قسمت موقتی دریافت کلمات است روشن می شود و این بدین معناست که قسمت موقتی مغز فعال آنان است که درست همانند فعالیت مغز یک بزرگسال می باشد. پس از آن اطلاعات به قسمت های دیگر مغز هدایت می شود که سبب روشن شدن چراغ در آن قسمت ها نیز می شود.
نکته حیرت انگیز اینست که محققین مشاهده کردند در قسمتی از مغز که جملات کنار هم گذاشته می شود نیز چراغها روشن می شود و این بیانگر اینست که مغز کودکان خیلی زودتر از آنکه بتوانند صحبت کنند کلمات را تبدیل به جمله میکند.
بر اساس گفته دکتر آری براون (Ari Brown) مغز کودکان شبیه به اسفنج است - که توانایی جذب آب را دارد - اما آنها هنوز نمیدانند تا چه اندازه قابلیت جذب دارد.
دانشمندان حتی کشف کردند زمانیکه جملات برای کودکان تکرار شود آنها قادر به شناسایی جملات هستند و در صورت تکرار چندباره این عکس العمل قویتر نیز میشود.
با این وجود محققین خاطر نشان کرده اند که باید در نظر داشت این بدین معنا نیست که کودکان قادر به درک معنی آنچه که می شنوند هستند. زیرا آنها ممکن است فرق صدای موش و یا گربه را تشخیص دهند اما نمیدانند که معنای کلمات چیست و فراگیری زبان فرایند دیگری در ذهن آنها دارد.


همچنین مشاهده کنید