پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

سیب هستید یا گلابی؟


سیب هستید یا گلابی؟
افزایش وزن امروز به‌عنوان یكی از بزرگ‌ترین معضلات تندرستی در جهان شناخته شده است. این بیماری كه اغلب به دلیل دریافت زیاده از حد كالری بروز می‌كند انواع گوناگونی دارد كه خطرات وابسته به آن نیز بسته به چگونگی چاقی فرق می‌كند. اما در هر دو حالت زیان بار بوده و برای سلامتی خطرناك. افزایش چربی در ناحیه شكم خطر ابتلاء به حمله قلبی و دیابت را افزایش می‌دهد. هنگامی كه شما بیش از حد نیاز، غذا مصرف می‌كنید و كالری به بدن می‌رسانید، كبد آن را به صورت چربی در بدن ذخیره می‌كند. سلول‌های چربی شكم و باسن با هم تفاوت دارند. خونی كه در بافت شكم وجود دارد به كبد می‌رود، در صورتی كه خون موجود در بافت باسن به جریان خون كلی وارد می‌شود. كسانی كه چربی‌هایشان در بافت شكم ذخیره می‌شود، به واسطه اینكه كبد باید چربی اضافی را از جریان خون خود بردارد نمی‌تواند همانند بافت كبدی كسانی كه چربی‌های بدنشان در ناحیه باسن جمع می‌شود، انسولین اضافی را از خون بردارد.
كسانی كه چربی بدنشان در ناحیه شكمی جمع شده اصطلاحاً سیب و افرادی كه چربی بدنشان بیشتر در ناحیه باسن گرد آمده، اصطلاحاً گلابی نامیده می‌شوند. سیب‌ها در مقایسه با گلابی‌ها در معرض خطر بیشتری قرار دارند، چون دارای سطح بالاتری از انسولین و قند خون هستند و از طرفی HDL (كلسترول خوب) در آنها پائین و LDL (كلسترول بد) خون در آنها بسیار بالا است. تمامی این عوامل دست به دست هم داده تا سیب‌ها بیشتر در معرض ابتلاء به بیماری‌های عروق كرونر و تصلب شرایین قرار گیرند. بنابراین بیشتر مواظب شكم خود باشید تا كار دستتان نداده و روانه بیمارستان‌تان نكرده، به طریقه صحیح چربی‌های اطراف شكمتان را كاهش دهید.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید