پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

وضعیت میکروبی نوشابه‌های غیرالکلی


وضعیت میکروبی نوشابه‌های غیرالکلی
نوشابه‌‏های غیرالكلی به نوشیدنی‌هائی اطلاق می‏شوند كه فاقد الكل هستند و به دو گروه تقسیم می‏شوند:
▪ نوشیدنی‌هائی كه دارای گاز كربنیك بوده
▪ آنهائی كه فاقد گاز كربنیك هستند.
به‌طور كلی نوشابه‏های غیرالكلی حاوی ۸۶ تا ۹۲ درصد آب، ۷ تا ۱۴درصد مواد شیرین كننده (غذائی) و در صورت وجود دی‏اكسیدكربن، اسید و مواد طعم دهنده می‏باشند. این نوشابه‏ها ممكن است دارای مواد دیگری مانند رنگ‌های طبیعی یا مصنوعی و مواد نگاهدارنده شیمیائی نیز باشند. نوشیدنی‌هائی كه فاقد گاز كربنیك هستند ممكن است حاوی آب میوه و ویتامین C باشند. وجود PH پائین در نوشابه‏های اسیدی مخصوصا آنهائی كه دارای گاز كربنیك هستند امكان رشد و یا حتی بقای بیماری‌زاها، میكروارگانیزم‌های شاخص و مزوفیل‌های معمولی را ایجاد نمی‏كند.
گازكربنیك در نوشابه حل شده، تولید اسید كربنیك می‏كند به این جهت بدون افزودن اسید دیگری P ۱ - Mesophile P پایین می‏آید. به علاوه گازكربنیك فشار اكسرژن را كاهش داده و در نتیجه رشد كپك و مخمر در این شرایط محدود می‏شود.اسیدهای خوراكی PH نظیر اسید سیتریك، مالیك و فسفریك نیز كه دارای فعالیت ضد میكروبی اختصاصی هستند در نوشابه‏های غیرالكلی مورد استفاده قرار می‏گیرند. نوشابه‏های بدون گاز كربنیك معمولا قبل یا پس از بسته‏بندی پاستوریزه می‏شوند در حالیكه نوشابه‏هائی كه حاوی گاز كربنیك می‏باشند تحت فرایند حرارتی قرار نمی‏گیرند.
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید