جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا
خوراکیهای داروئی
طبقهبندی امروزی گیاهان بهعنوان گیاهان داروئی، سبزیها، میوهها و حتی «علفها» یك اختراع جدید است. از نظر آشپز قرن هفدهمی كلم و هویج و خیار درست به اندازه گل همیشه بهار و مرزنگوش «گیاهان آشپزخانهای» بودند. ما غالبا این نكته را هم فراموش میكنیم كه اجزای فعال، مانند آلكالوئیدها یا ساپونینها در گیاهان منحصر به گیاهانی كه ما آنها را داروئی میخوانیم نیستند؛ میوه و سبزیها هم ممكن است درمان كننده، یا در حد افراط، مضر باشند.
فرهنگهای گذشته گیاهان را بر مبنای حرارت یا مزه تقسیمبندی كرده و با نیازهای بدن برای حفظ تعادل منطبق كردهاند: بقراط دریافت كه گیاهان تازه «قوت بیشتری میبخشند» زیرا زندهترند، در حالی كه طب تبتی غذاهای منجمد را سردتر و مخاطسازتر از غذاهای تازه میداند.
منبع : واحد مرکزی خبر
همچنین مشاهده کنید