پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

حرارت دستگاه جوجه کشی شترمرغ


حرارت دستگاه جوجه کشی شترمرغ
تأثیر حرارت انكوباسیون بر كاهش وزن تخم مرغ، مرگ و میر جنین ها، طول مدت انكوباسیون، جوجه درآوری و وزن جوجه ها در ۳۹۴ تخم شترمرغ (Struthio camelus) مورد بررسی قرار گرفت.
تخم شترمرغ ها از سه فارم پرورشی در تگزاس جمع آوری شدند. در دستگاه جوجه كشی از ۳ نوع حرارت °C ۳۶/۵، ۳۷، ۳۷/۵ با رطوبت نسبی ۲۰ تا ۳۰ % استفاده شد. نتایج نشان داد كه انكوباسیون تخم مرغ ها در حرارت۵/۳۶ در مقایسه با سایر تیمارها، میزان جوجه درآوری و طول دوره جوجه كشی را افزایش داد.
كل جنین های مرده و جنین های dead-in-shell در حرارت °C ۳۷/۵ دستگاه جوجه كشی در مقایسه با حرارت ۵/۳۶ بیشتر بود. بین دو تیمار حرارت °C ۳۷/۵و ۳۷ هیچ اختلافی از نظر جوجه درآوری، طول دوره جوجه كشی، كل جنین های مرده و جنین های dead-in-shell مشاهده نشد.
در روزهای ۷، ۱۴، ۲۸ و ۳۸ دوره جوجه كشی، وزن جوجه ها و كاهش وزن تخم مرغ ها متأثر از حرارت انكوباسیون نبود. اما، كاهش وزن تخم مرغ ها در ۲۱ روزگی در تخم مرغ های قرار گرفته در °C ۳۷/۵در مقایسه با سایر تیمارها كمتر بود.
نتایج نشان داد كه حرارت موثر انكوباسیون برای تخم های شترمرغ پایین تر از حرارت موثر انكوباسیون برای سایر گونه های پرندگان می باشد.
منبع :Poultry Science. Volume ۸۳(۳). March ۲۰۰۴.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران


همچنین مشاهده کنید