جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

ذرات غذایی و بیماری‏های لثه


ذرات غذایی و بیماری‏های لثه
بیشتر ذرات غذایی قابل هضم توسط بزاق و آنزیم‏های باكتریهای حل شده و بعد از خوردن غذا، حفره دهان در ظرف ۵دقیقه پاك می‏شود ولی قسمتی از بقایای غذا روی دندان و مخاط می‏ماند كه جریان بزاق و مكانیسم عمل زبان و گونه‏ها و لب‏ها موجب پاك كردن غذا می‏شود. افزایش عمل جویدن و كم شدن غلظت بزاق باعث تسریع در پاك كردن می شود.
اثر قند تقریبا ۱۵دقیقه بعد از مصرف پاك می‏شود و اگر به شكل جامد باشد ۳۰دقیقه طول می‏كشد. غذاهای چسبناك بیش از ۱ساعت نمی‏چسبد، در صورتیكه موادی مانند هویج و سیب به سرعت پاك می‏شوند. جویدن سیب و غذاهای فیبروز می‏تواند در برداشتن بیشتر ذرات غذا از حفره دهان مؤثر باشد، اگر چه اثر مهمی در كاهش پلاك ندارد. به طور كلی ذرات غذایی مهم‏ترین علت به وجود آمدن ژنژیویت (التهاب لثه) نمی‏باشند.
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید