شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

وسایل صوتی و تصویری


تلویزیون یکی از وسایل صوتی و تصویری است که مانند یخچال دستگاههای خانگی است که به اکثر خانواده های ایرانی راه یافته است. بیش از ۹۵ درصد خانوارهای شهری و حدود ۶۰ درصد خانوارهای روستایی ایرانی از این دستگاه استفاده می کنند. هر چند مصرف برق تلویزیونهای جدید نسبتاً کم است ( حدود ۱۵۰ وات در ساعت) اما بطور کلی مردم به تماشای هر چه بیشتر تلویزیون گرایش دارند. طبق برآوردهای انجام گرفته تلویزیون در خانوارهای شهری؛ روزانه بطور متوسط ۶ ساعت روشن است. در بسیاری از خانه های ایرانی ؛ تلویزیون چاشنی میهمانی ها و نشستهای خانوادگی به شمار می رود. از این گذشته؛ استفاده از ویدئو و بازیهای ویدئویی (میکرو ؛ سگا؛ پلی استیشن و ... ) نیز بر ساعات مصرف تلویزیون می افزاید.
امروزه حدود ۱۳ میلیون تلویزیون در ایران وجود دارد و میزان قابل توجهی از برق مصرفی بخش خانگی ؛ به این دستگاهها اختصاص دارد. بنابراین استفاده درست از تلویزیون می تواند نقش موثری در کاهش هزینه برق داشته باشد.
باید توجه داشت که در استفاده از این وسیله تا حد ممکن از خاموش و روشن کردن های مکرر خودداری کنیم در تلویزیونهایی که دکمه خاموشی موقت دارند؛ باید حتماً از این دکمه استفاده شود.
برای صرفه جویی بیشتر باید عادت استفاده از تلویزیون به عنوان چاشنی مجلس را نیز کنار گذاشت ؛ به کار بردن وسایل صوتی نظیر رادیو – ضبط در این موارد بسیار مناسبتر ؛ اقتصادی تر و دلپذیرتر است.
نگهداری درست از تلویزیون؛ مصرف آن را کاهش می دهد. بنابراین موارد زیر برای استفاده و نگهداری بهتر این وسیله توصیه می شود:
- توجه داشته باشیم که دستگاه را در نزدیکی منابع حرارت زا ( شوفاژ ؛ بخاری و ...) قرار ندهیم.
- پشت تلویزیون نباید به جایی چسبیده باشد تا گردش هوا براحتی صورت بگیرد.
- تلویزیون نباید در معرض رطوبت یا نور مستقیم خورشید باشد.
- در هنگام تمیز کردن تلویزیون باید تنها از یک پارچه مرطوب استفاده نمود و هیچ مایع شوینده ای به کار نبرد.
- از به کار بردن حشره کش ها در کنار تلویزیون و هنگام روشن بودن آن نیز باید جداً خودداری کرد.
- گذاشتن گلدان یا هر گونه ظرف آب دیگری بر روی تلویزیون که با کوچکترین حرکتی امکان ریختن و صدمه رساندن به تلویزیون را دارد نیز به دور از احتیاط است و باید از آن اجتناب کرد.
- دو شاخه تلویزیون ؛ ویدئو ؛ ضبط صوت ؛ کامپیوتر و دستگاههای بازی را هنگامیکه نیازی به استفاده ندارید از پریز خارج نمایید.
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید