چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

درباره خواص زعفران


درباره خواص زعفران
از دكتر روزنفلد درباره رابطه بهداشت قلب با مصرف زعفران سئوال شده و او گفته است: در پی یك بررسی كه چرا اسپانیایی ها، كمتر به بیماری های قلب دچار می شوند، این نتیجه به دست آمد كه آنان به دلیل مصرف زیتون و روغن آن، خوردن نان حاصل از آرد خالص گندم، زردآلو و برگه آن، اسفناج و نیز زعفران، كمتر از سایرین گرفتار بیماری قلبی می شوند. این نتیجه پژوهشگران را برانگیخت تا درباره خواص زعفران بررسی كنند و به این نتیجه برسند كه مصرف مقداری كم زعفران به بهداشت قلب، اعصاب و دستگاه گوارش كمك می كند. این پژوهشگران روی «مقدار كم» تأكید كرده اند و مفهوم آن این است كه مصرف زعفران در حجم زیاد ممكن است زیان آور باشد. مسئله این است كه زعفران در هر منطقه ای به دست نمی آید و جمع آوری آن با ماشین امكان ندارد و باید با دست انجام گیرد. بنابراین، گران به بازار می رسد. با وجود این، مصرف آن به دلیل بو و طعم خوش و خواص بهداشتی اش رو به افزایش است و همین افزایش مصرف و بالا رفتن بها سرانجام باعث خواهد شد كه تولید آن را افزایش دهند و مسئله كمبود و گران بودن به تدریج حل شود. گهگاه در روزنامه ها خبرهایی انتشار می یابد كه حكایت از فروش میله های خشك شده گل های زرد آغشته به اسانس زعفران به جای زعفران خالص دارد كه مرتكبین به جرم كلاهبرداری و فروش كالای بدل مجازات می شوند. این تقلبات هم نشانه كمبود زعفران (عرضه) و افزایش روز افزون مشتری (تقاضا) است.
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید