شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
هنر آشپزی با چاشنی سرعت
خیلی از خانمهای شاغل وقتی دیر به خانه میرسند، میروند سراغ دفتر تلفن و زنگ میزنند به رستوران محل یا یک فستفود نزیک و غذا سفارش میدهند. اما این غذاها علاوه بر هزینه بالاتری که دارند غالبا چرب و پرکالریاند و مصرفشان میتواند خطرناک باشد. مخاطب این متن، همین خانمها هستند و این متن قرار است به آنها بگوید که گاهی میشود با رعایت نکاتی ساده در کوتاهترین زمان ممکن، غذایی سالم و مقوی تهیه کرد. باور نمیکنید؟ ۲۰نکته زیر را بخوانید! ...
۱) چند تخته آشپزی داشته باشید. به جای خرد کردن یک ماده غذایی، شستن تخته و خرد کردن ماده غذایی دیگر بهتر است از دو تخته آشپزی استفاده کنید. برای گوشت قرمز، مرغ و ماهی از یک تخته و برای سبزیجات از تخته دیگری استفاده کنید. با این کار هم سرعت آشپزیتان بالا میرود، هم از انتقال آلودگی پیشگیری میکنید. این نکته را درباره چاقو هم رعایت کنید.
۲) یک چاقوتیزکن در آشپزخانه داشته باشید و چاقوها را همیشه تیز نگه دارید. چاقوهای تیز و برنده سرعت عمل شما را در آشپزی بیشتر میکنند.
۳) برنامهریزی داشته باشید. اگر برنامه غذایی هفته را از قبل آماده کنید دیگر لازم نیست در یخچال را باز کنید و فکر کنید که چه غذایی باید درست کرد. مواد اولیه مورد نیازتان را برای تهیه غذاهایی که در برنامهتان هست، به صورت هفتگی خریداری کنید.
۴) قبل از شروع آشپزی، مواد اولیه را آماده کنید. با این کار، سرعت عملتان در آشپزی بیشتر میشود.
۵) غذاهای منجمد را برای یخزدایی زودتر از فریزر بیرون بگذارید و در یخچال قرار دهید.
۶) از وسایل مخصوص خرد کردن مواد غذایی مختلف و سبزیجات متنوع استفاده کنید؛ مثلا استفاده از وسیله کوچکی که تخممرغ آبپز و سیبزمینی پخته را به برشهای نازک تقسیم میکند موجب میشود وقت کمتری برای خرد کردن این مواد غذایی صرف کنید. استفاده از رلهای کوچک سیر خردکن هم سرعتتان را در خرد کردن سیر بیشتر میکند و هم موجب میشود دستتان بوی سیر نگیرد.
۷) از لوازم آشپزخانهای که به صرفهجویی در وقت کمک میکند، استفاده کنید. غذا در زودپز واقعا زودتر میپزد و آرامپز هم به شما این امکان را میدهد که زمانی که به خانه برمیگردید غذایی گرم و آماده داشته باشید. برای خرد کردن، مخلوط کردن و ریز کردن مواد غذایی هم از آسیاب، مخلوطکن و غذاساز استفاده کنید.
۸) همزن، قاشق، ملاقه و کفگیرهایی در اندازههای مختلف داشته باشید. قیچی و پیمانههای آشپزی هم میتوانند در آشپزخانه به کمکتان بیایند.
۹) برای ریختن روغن در ماهیتابه از ظروف کوچک اسپریکننده استفاده کنید. این کار موجب میشود هر بار زمان کمتری را برای باز و بسته کردن درب ظرف روغن صرف کنید و در ضمن روغن کمتری برای پخت غذا استفاده کنید.
۱۰) از لوازم آشپزخانه سبک و راحت و خوشدست که اصول ارگونومیدر طراحی آنها رعایت شده استفاده کنید. این موضوع در بالا بردن سرعت کارتان بسیار موثر است.
۱۱) از ظروف آشپزخانهای که راحت و سریع شسته میشوند، استفاده کنید. با این کار زمان کمتری صرف شستن ظرفها خواهید کرد. ظروفی که سطح مقطع گرد دارند (نسبت به ظروفی با سطح مقطع چهارگوش) سریعتر و راحتتر شسته میشوند.
۱۲) برای باز کردن درب قوطیهای کنسرو از در بازکنهای تیزی که نیاز به فشار کمتری دارد، استفاده کنید. برای باز کردن درب مربا و ترشی هم از گیره مخصوص استفاده کنید تا مجبور نباشید زمانتان را صرف قرار دادن ظرف در آب جوش کنید.
۱۳) گوشت و مواد غذایی اگر در ورقههای نازک بریده شوند، زودتر میپزند. برش دادن مواد اولیه غذا به قطعههای کوچک هم راهی موثر برای آشپزی سریع است. بهتر است هنگام خرید از فروشنده بخواهید که گوشت را به قطعات کوچکتر تقسیم کند تا در خانه مجبور نشوید وقتتان را صرف خرد کردن آن کنید.
۱۴) حبوبات اگر از شب قبل در آب خیس بخورند، زودتر میپزند. در صورت استفاده از حبوبات، بهتر است آنها را از شب قبل خیس کنید.
۱۵) رب، آبلیمو، آبغوره و نمک را در مراحل آخر پخت به غذا اضافه کنید. افزودن این مواد و اسیدی کردن محیط غذا، زمان پخت گوشت را بیشتر میکند.
۱۶) برای پخت غذا از ظروف بزرگ استفاده کنید. با این کار، سطح بیشتری گرم میشود و غذا زودتر میپزد.
۱۷) مایکروفر یکی از وسایل آشپزخانه است که سرعت آشپزی را بیشتر میکند. برش دادن و فرو کردن چنگال در چند نقطه از مواد غذایی، سرعت پخت غذا در مایکروفر را بیشتر میکند. برای یخزدایی از مواد غذایی نیز میتوانید از مایکروفر استفاده کنید.
۱۸) هنگام بخارپز کردن غذا قرار دادن یک حوله تمیز و مرطوب داخل ظرف، بخار را در درون ظرف نگه میدارد و زمان پخت را کمتر میکند.
۱۹) گاهی وقتها مجبور میشویم وقت زیادی برای پیدا کردن و برداشتن قوطیهای کنسرو و مواد اولیه از کابینتها و قفسهها صرف کنیم. استفاده از قفسههایی که برای دسترسی آسان و استفاده راحتتر طراحی شدهاند، از این مشکل پیشگیری میکنند.
۲۰) از همسر و فرزندانتان در آشپزی کمک بگیرید. مشارکت اعضای خانواده در تهیه غذا و چیدن میز علاوه بر صرفهجویی در وقت موجب همدلی بیشتر میشود و کمکتان میکند در کنار یکدیگر اوقات خوشی داشته باشید.
فرزانه فولادبند
منبع : روزنامه سلامت
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران حجاب چین دولت رئیس جمهور پاکستان رئیسی گشت ارشاد دولت سیزدهم کارگران رهبر انقلاب سریلانکا
کنکور پایتخت سردار رادان تهران سیل قم سازمان سنجش فضای مجازی اصفهان شهرداری تهران پلیس زنان
خودرو دلار یارانه قیمت خودرو آفریقا قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو بانک مرکزی سایپا ایران خودرو ارز
فیلم سریال پایتخت فیلم سینمایی خانواده تلویزیون موسیقی ترانه علیدوستی سریال سینمای ایران مهران مدیری کتاب سحر دولتشاهی
کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
فلسطین رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل جنگ غزه آمریکا روسیه حماس طالبان اوکراین ایالات متحده آمریکا طوفان الاقصی
پرسپولیس فوتبال جام حذفی آلومینیوم اراک استقلال فوتسال بازی بارسلونا تیم ملی فوتسال ایران باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال تراکتور
همراه اول ناسا الماس تسلا سامسونگ فیلترینگ
مالاریا پیری کاهش وزن سلامت روان زوال عقل