چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

تعیین درجه ریسک گریزی مرغداران و مطالعه عوامل موثر بر آن: مطالعه موردی شهرستان سبزوار


تعیین درجه ریسک گریزی مرغداران و مطالعه عوامل موثر بر آن: مطالعه موردی شهرستان سبزوار
مهم ترین وجه تمایز بخش کشاورزی و دامپروری از سایر بخش ها، توام بودن این بخش با ریسک و عدم حتمیت است، محصولات کشاورزی و دامپروری در فرآیند تولید همواره در معرض خطرات گوناگونی از جمله سیل، آتش سوزی، شیوع آفات و... می باشند و همین امر باعث نوسان شدیدی در درآمد کشاورزان و دامپروران شده است. در این مطالعه، با استفاده از روش قاعده اول اطمینان که توسط روی (۱۹۵۳) ارایه شده است، درجه ریسک گریزی کشاورزان تعیین گردید. سپس رابطه درجه ریسک گریزی کشاورزان و خصوصیات اقتصادی – اجتماعی آنان مورد مطالعه قرار گرفت. داده های مورد نیاز مطالعه از طریق تکمیل پرسشنامه از ۴۵ مرغدار منطقه مورد مطالعه در سال ۱۳۸۲ جمع آوری گردید. نتایج حاصله حاکی از آن است که اغلب مرغداران شهرستان مورد مطالعه، دارای درجه ریسک گریزی بالایی بوده و از میان خصوصیات اقتصادی – اجتماعی مرغداران نظیر سن، سواد، تجربه، عضویت در شرکت تعاونی، عضویت در بیمه و تعداد دفعات جوجه ریزی در سال گذشته، تنها دو متغیر تحصیلات و تعداد دفعات جوجه ریزی در سال گذشته، اثر معنی داری بر روی درجه ریسک گریزی مرغداران داشته اند.
سعید یزدانی
یاسر فیض آبادی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید