پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) بر روی احتمال رشد استافیلوکوک طلایی در محیط آبگوشت قلب و مغز


اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) بر روی احتمال رشد استافیلوکوک طلایی در محیط آبگوشت قلب و مغز
توجه و علاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارنده های شیمیایی (ضدمیکروبی و ضداکسیداسیون) با انواع طبیعی،‌ موجب مطالعات زیادی در مورد منابع گیاهی و جستجوی انواع عصاره ها و اسانسهای گیاهی شده است. تا بتوان جایگزینی مناسب و طبیعی برای نگهدارنده های شیمیایی پیدا نمود. در این مطالعه، لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی در محیط آبگوشت قلب و مغز متأثر از غلظت های مختلف (صفر، ۰.۰۳ و ۰.۰۶ درصد) اسانس آویشن شیرازی در طی ۲۲ روز نگهداری در سه درجه حرارت (۱۵، ۲۵ و ۳۵ درجه سانتی گراد) مورد بررسی قرار گرفت. لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی به طور معنی داری (P<۰.۰۵) آنالیز واریانس) تحت تأثیر غلظت های مختلف اسانس قرار گرفت. به طوری که در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت ۱۵، ۲۵ و ۳۵ درجه سانتی گراد به ترتیب ۱.۵۵، ۱.۲۴ و ۰.۹۸ بود. در حالی که در غلظت ۰.۰۳ درصد به ترتیب۴.۲۱-، ۰.۲۴ و ۰.۴۵- و در غلظت ۰.۰۶ درصد به ترتیب ۴.۴۵-، ۰.۴۵ و ۰.۴۵- بود. بر طبق نتایج به دست آمده، لگاریتم درصد احتمال رشد استافیلوکوک طلایی با افزایش غلظت اسانس کاهش پیدا کرد.
افشین آخوندزاده بستی
ودود رضوی لر
علی میثاقی
بهراد رادمهر
رضا عباسی فر
داراب یزدانی
شاهین آخوندزاده
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید