جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا


فرمول‌ های معاشرت مطلوب


فرمول‌ های معاشرت مطلوب
در روزگاران پیشین به آداب و نزاکت اجتماعی بهای بیشتری داده می‌شد، اما افسوس که جامعه امروز دستخوش تحولات گوناگونی شده است. مقصود آن نیست که مردم باید همانند روبات، آداب معاشرت را یک به یک و مو به مو، برده وار رعایت و اجرا کنند بلکه رعایت برخی آداب پسندیده به شما کمک خواهد کرد تا شان و منزلت اجتماعی‌ تان ارتقا یابد. با رعایت نکاتی ساده، شما اطمینان پیدا خواهید کرد که دیگران شما را در زمره افراد با اصل و نسب و فرهیخته قرار خواهند داد؛ شخصی که دیگران آرزوی معاشرت و شراکت با وی را دارند.
● همیشه مودب باشید
اگر هم از کسی خوشتان نمی آید نیازی نیست که شان و منزلت خودتان را تنزل دهید. مودب و با نزاکت باشید.
● هیچ گاه دشنام ندهید
دشنام و ناسزاگویی مطلقا ممنوع است. چون نشان دهنده آن است که شما قادر نیستید برای بیان عقاید خودتان از واژه ها و لغات مناسب تری بهره بگیرید. از آن گذشته لاابالی گری همیشه دور از نزاکت و ادب است.
● با صدای بلند صحبت نکنید
هنگامی که با صدای بلند صحبت می‌کنید، باعث بالا بردن سطح استرس میان اطرافیان خود می‌شوید. بلند صحبت کردن بیانگر آن است که شما قادر به بحث منطقی با دیگران نیستید و عجز شما را در استدلال معقولانه نشان می‌دهد و آنکه می‌خواهید حرف خودتان را با توسل به زور وخشونت به کرسی بنشانید. همچنین بلند صحبت کردن سبب جلب توجه اطرافیان می‌شود البته توجه منفی.
● کنترل خود را از دست ندهید
زمانی که شما کنترل اعصاب خود را از دست می‌دهید و از کوره در می‌روید به همه نشان می‌دهید قادر به کنترل احساسات و هیجانات خود نیستید. وقتی هم که شما از کنترل رفتار خودتان عاجز هستید، چگونه قادر به کنترل چیز دیگری خواهید بود؟ همواره خونسردی خود را حفظ کنید (کار آسانی نخواهد بود، اما به زحمتش می‌ارزد.)
● به دیگران خیره نشوید
زل زدن به دیگران نوعی تعرض به آنان محسوب می‌شود. شما که نمی خواهید بی‌ جهت دیگران را مرعوب خود سازید؟
● صحبت کسی را قطع نکنید
پیش از آنکه اظهار عقیده ای بکنید، اجازه دهید صحبت دیگران به پایان برسد. میان صحبت کسی پریدن نشانه بی نزاکتی و عدم برخورداری از مهارت‌های اجتماعی فرد است. اگر نمی خواهید خودبین و از خود راضی به نظر بیایید، هیچ گاه صحبت کسی را قطع نکنید و هر گاه که ناچار به انجام این کار شدید حتما با گفتن جمله “معذرت می‌خواهم”، اقدام به انجام آن کار کنید. مودب بودن به مفهوم آن است که برای موقعیت، عقاید و احساسات دیگران احترام قائل شویم.
● همیشه وقت شناس باشید
مهم است که به وقت دیگران احترام بگذارید. سر موقع در جلسات، قرار ملاقات ها، موقعیت‌ های شغلی و اجتماعی حضور یابید. همچنین یک فرد متشخص می‌داند چه زمانی باید میهمانی را ترک کند.
● اسرار زندگی خصوصی خود را فاش نسازید
آبرو، شرافت، صداقت و بصیرت، بزرگ ترین و مهم ترین عامل برای حفظ اعتبار یک فرد متشخص است. جزئیات زندگی شما باید محرمانه باقی بمانند.
● حرمت بزرگترها را نگاه دارید
در واقع شما باید همان طور که دوست دارید مورد احترام دیگران باشید، خود نیز به دیگران احترام بگذارید.
● به اشتباهات دیگران نخندید
این یکی از پست‌ ترین کارهایی است که کسی ممکن است انجام دهد. هنگامی که شما اشتباهی مرتکب می‌شوید یا خرابکاری می‌کنید تنها انتظاری که از دیگران دارید، آن است که اشتباهات و خطاهای شما را به رویتان نیاورند و از آنها چشم‌ پوشی کنند. از آن مهمتر، شما را به واسطه آنها مورد تمسخر قرار ندهند. پیش از صرف غذا منتظر بمانید همه میهمانان، خصوصا بزرگترها کاملا سر جایشان بنشینند و آماده صرف غذا شوند. همه افراد باید در یک زمان شروع به صرف غذا کنند. این نکته اگر چه موشکافانه به نظر می ‌رسد، اما بسیار حائز اهمیت است.
● فخر فروشی نکنید
هیچ کس از آدم لاف زن خوشش نمی‌آید. در هنگام گفتگو در باره مسائل مالی به دارایی‌های خود اشاره نکرده و پول خود را به رخ نکشید.
● به ساعت تان نگاه نکنید
هنگامی که در یک جمع و محفلی هستید، مدام به ساعت خود نگاه نکنید، مگر آنکه بلافاصله قصد ترک آن محل را داشته باشید. وقتی به ساعت تان نگاه می‌کنید، دیگران این گونه برداشت می‌کنند که شما خسته و بی حوصله شده ‌اید.
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید