جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

اثر عصاره و اسانس دانه گشنیز در جلوگیری از تشنج القاشده با پنتیلن تترازول


اثر عصاره و اسانس دانه گشنیز در جلوگیری از تشنج القاشده با پنتیلن تترازول
صرع یکی از بیماری‌های عصبی شایع در جهان می‌باشد. بروز صرع تقریباً ۵/۰ ـ ۳/۰ درصد در جمعیت‌های مختلف و شیوع آن بین ۵ تا ۱۰ نفر در ۱۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود. اگر چه با درمان‌های موجود، در ۸۰% موارد می‌توان حملات تشنج را کنترل کرد ولی میلیون‌ها نفر در دنیا صرع کنترل نشده دارند. مصرف داروهای ضد صرع همواره توام با عوارض جانبی و تداخلات داروئی متعدد بوده و در برخی موارد مقاومت به دارو نیز دیده می‌شود. بیماران صرعی معمولاً نیاز دارند که برای سال‌ها دارو مصرف کنند و بدین جهت دوری جستن از عوارض جانبی مسئله مهمی است. بنابراین نیاز به داروهای مؤثر و اختصاصی‌تر کاملاً محسوس است و یافتن داروهای جدید با محدودیت‌های کمتر می‌تواند از پیشرفت‌های باارزش در درمان صرع به شمار رود. امروزه گیاهان داروئی به‌عنوان یک منبع مناسب برای یافتن داروهای جدید مورد توجه محققان در دنیا قرار گرفته است. از گیاهانی که در طب سنتی برای آن اثر ضد تشنج ذکر شده است، می توان از گشنیز با نام علمی Coriandrum sativum L نام برد.
معصومه امام قریشی
غزال حیدری همدانی
منبع : مجله دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبريز


همچنین مشاهده کنید