جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

بررسی تاثیر میزوپروستول در ختم حاملگی سقط‌ های فراموش ‌شده


بررسی تاثیر میزوپروستول در ختم حاملگی سقط‌ های فراموش ‌شده
● سابقه و هدف:
با توجه به شیوع سقط فراموش‌شده، عوارض ناشی از جراحی آن و تناقضات موجود در بررسی آثار درمانهای دارویی و به منظور تعیین تاثیر میزوپروستول واژینال در ختم حاملگی سقطهای فراموش شده تا هفته ۱۲ حاملگی، این مطالعه طی سالهای ۸۳-۱۳۸۲ در بیمارستان دکتر شبیه‌خوانی کاشان صورت گرفت.
● مواد و روش‌ها:
تحقیق به روش کارآزمایی بالینی در مورد ۸۰ زن حامله مبتلا به سقط فراموش شده انجام شد. بیماران بطور تصادفی در دو گروه ۴۰ نفره درمان طبی و درمان جراحی قرار گرفتند. در روش درمان طبی ابتدا از دوز ۸۰۰ میکروگرم میزوپروستول واژینال استفاده شد، سپس در صورت نیاز هر ۴ ساعت ۴۰۰ میکروگرم (حداکثر تا سه دوز دیگر) برحسب مقدار خونریزی واژینال یا خوراکی تجویز گردید و در صورت وجود بقایای حاملگی در سونوگرافی ۱۵روز بعد از دوز ابتدایی کورتاژ انجام می‌شد.در روش درمان جراحی از دیلاتاسیون و شارپ کورتاژ استفاده گردید. اطلاعات مربوط به بیماران از قبیل سن، رتبه حاملگی، سن حاملگی براساس LMP و سونوگرافی، سابقه سزارین و سابقه سقط در فرم اطلاعاتی ثبت شد. نتایج درمانی با استفاده از آزمونهای آماری مجذور کای، دقیق فیشر، McNemar و T زوج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
● یافته ها:
۵/۸۷ درصد گروه درمان طبی سقط کامل بدون نیاز به کورتاژ داشتند و در ۵/۹۲ درصد در گروه درمان جراحی هم محصولات حاملگی با کورتاژ بطور کامل تخلیه گردید. طول مدت خونریزی در گروه درمان طبی بطور قابل ملاحظهای بیشتر از گروه درمان جراحی بود ولی هیچ اختلاف قابل توجهی در میزان هموگلوبین بعد از سقط وجود نداشت. شایعترین عارضه جانبی درمان طبی، درد در ناحیه تحتانی شکم و تب بود.
● نتیجه گیری:
استفاده از میزوپروستول یک روش موثر با عوارض جانبی قابل تحمل برای ختم حاملگی سقطهای فراموش شده سه ماهه اول حاملگی می‌باشد که می تواند به عنوان جایگزین روش جراحی مورد توجه قرار گیرد.
مریم جهانگیر
میترا بهرشی
محمدرضا فاضل
محسن اربابی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید