شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

آسیبهای ورزشی شنا ناشی از آلودگی استخر


آسیبهای ورزشی شنا ناشی از آلودگی استخر
بیماریهای چشمی ناشی از آلودگی آب استخر در پسران شایعتر است .نتایج یک پایان‌نامه نشان داد که بین شیوع بیماریهای پوست از طریق آلودگی آب استخرها با توجه به جنسیت تفاوت معناداری وجود دارد بدین نحو که بیماریهای پوستی در دختران شایعتر از پسران می‌باشد.
اعظم جابری درتحقیق خود باعنوان “بررسی‌ آسیب‌های ورزشی شنا ناشی از آلودگی استخرهای شنای شهر مشهد” آورده است: در آزمون فرضی مشخص شد که بین شیوع بیماری پوست از طریق آلودگی آب استخرها در آزمودنیها با توجه به جنسیت تفاوت معنی داری وجود دارد. در این آزمون معلوم شده که بیماریهای پوستی در دختران شایعتر از پسران می‌باشد و علت این امر به درستی معلوم نیست شاید یکی از عوامل آن حساسیتهای بیشتر پوستی در زنان نسبت به مردان باشد به عبارتی دیگر وضعیت شغلی و کاری مردان باعث شده پوست آنها مقاوم تر باشد به همین جهت توصیه می‌شود که زنان قبل از ورود به استخر خصوصا استخرهای روباز برخی نکات بهداشتی مانند استفاده از کرمهای ضد آفتاب را رعایت نمایند.
در ادامه آمده است: همچنین در رابطه با شیوع بیماری چشم از طریق آلودگی آب استخرها در دختران و پسران تفاوت معناداری وجود داشت و تعداد پسران مبتلا به بیماری چشم از دختران بیشتر مشاهده شد و احتمال اینکه زنان به دلیل حساسیت‌های بیشتر از عینک در طی دوره آموزشی شنا استفاده کرده باشند وجود دارد.
بر اساس یافته‌های اینتحقیق، در اثر آلودگی آب استخرها بیماریهای پوستی به شناگران سرایت می‌کند.
همچنین اضافه شده است: از بروز بیماریهای پوستی که در طی این تحقیق توسط آب آلوده استخر شناگران سرایت نموده می‌توان به سوزش، خارش و خشکی پوست اشاره کرد که علت آن را متخصصان پوست کلر و آلودگی آب عنوان نمودند.
لازم به ذکر است، به علت نقص در سیستم‌های کلرزنی بیشتر مواقع کلر به صورت دستی پاشیده شده که در یک مقطع میزان آن به ۶ تا ۸ میلیگرم در لیتر رسیده و رفته رفته میزان آن کاهش پیدا می‌کند.
نتایج نشان داد که استخرهای دولتی از استخرهای خصوصی آلودگی میکروبی بیشتری دارند و این خود شاید نشانگر رسیدگی بیشتر و رعایت بهتر موارد بهداشتی در استخرهای خصوصی می‌باشد و از طرفی شاید به علت استفاده کننده کمتر از این استخرها بوده زیرا استخرهای دولتی به علت هزینه‌های کمتر طرفداران بیشتری داشته و اغلب ظرفیت پذیرش آنها بیش از حد مجاز می‌باشد.
در ادامه اینتحقیق که در سال ۸۲ با راهنمایی دکتر محمد حسین علیزاده در دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس تدوین شده آمده است: در آزمون فرض مشخص شد که بین میزان کلر آب استخرها با میزان شمارش باکتریها ارتباط معناداری وجود دارد که این رابطه مستقیم و در جهت عکس می‌باشد.
به عبارت دیگر با افزایش کلر میزان باکتریها کاهش می‌یابد. زیرا کلر باقیمانده در آب باعث از بین رفتن میکروارگانیسم‌های زنده در آب می‌گردد. در نتیجه با توجه به اینکه در حال حاضر تنها روش گندزدایی که بیشتر از همه در استخرهای شنا استفاده می‌شود، کلریناسیون بوده میزان آن باید در حد استاندارد باشد چون استفاده کمتر یا بیشتر از حد استاندارد آن مضر است.
گفتنی است، جامعه آماری تحقیق شامل دانش آموزان دختر و پسر هنرستانهای تربیت بدنی دخترانه و پسرانه شهر مشهد و دانشجویان تربیت بدنی آموزشکده‌های فنی دخترانه و پسرانه شهر مشهد در سال ۸۱ و کلیه استخرهای شنای شهر مشهد اعم از دولتی و خصوصی (سرپوشیده و روباز) می‌باشد. نمونه آماری افراد در این تحقیق نیز ۸۰ نفر می‌باشد.
|+| نوشته شده توسط دانیال تارمست
منبع : علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند


همچنین مشاهده کنید