جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

تولید الکل پس از مرگ در بدن و عوامل موثر بر آن


تولید الکل پس از مرگ در بدن و عوامل موثر بر آن
آنالیز الکل (اتانول) بیشترین آزمایش انجام شده در آزمایشگاههای سم شناسی قانونی می باشد. اغلب، یافته شدن اتانول در جسد ناشی از مصرف قبلی آن در زمان حیات، با تولید پس از مرگ الکل تداخل می یابد. بسیاری از باکتریها و قارچ ها قادر به تولید الکل از سوبستراهای موجود در جسد هستند، به خصوص اگر درجه حرارت محیط و جسد بالا باشد و فاصله زمانی کافی بین مرگ و کالبد شناسی موجود باشد. این عوامل باعث مشکلات تشخیصی در مورد افتراق مصرف قبل از مرگ از تولید پس از مرگ الکل می گردد.
با عنایت به این مهم که بسیاری از جرایم به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با مصرف الکل در ارتباط هستند اهمیت تشخیص این موضوع نیز دو چندان می گردد. بنابراین در این مقاله پیرامون روشهای تشیخص الکل مصرف شده قبل از مرگ، از الکل تولید شده پس از مرگ بحث گردیده است. شاخصهای مورد استفاده عبارت از تاریخچه فرد، شرایط نمونه ها، نمونه های حاضر، انتشار اتانول در مایعات و بافتهای بدن، غلظت اتانول موجود و استفاده از عوامل تشخیصی اختصاصی می باشند و چنین نتیجه گیری شده است که در صورت دقت در شرایط و موارد فوق الذکر به احتمال زیاد میتوان منشا قبل و یا بعد از مرگ بودن اتانول یافت شده در جسد را حدس زد.
افشین امینی
محمد دلیرراد
مریم اخگری
مهرزاد کیانی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید