پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

اثیر مصرف پلی فنل‌های موجود در چای بر رشد موش‌های آزمایشگاهی در یک دوره کوتاه مدت


اثیر مصرف پلی فنل‌های موجود در چای بر رشد موش‌های آزمایشگاهی در یک دوره کوتاه مدت
● زمینه و هدف:
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر مصرف چای در رشد موش‌های آزمایشگاهی انجام گرفت.
● روش بررسی:
در یک آزمایش کنترل شده تعداد ۱۰ موش انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند و به مدت ۳۸ روز تحت مطالعه قرار گرفتند. ابتدا در طول ۳۰ روز، هر دو گروه تحت رژیم یکسانی بودند. سپس در مدت ۸ روز دوره مداخله چای جایگزین آب مصرفی موش های گروه تجربی شد. میزان غذای مصرفی میزان رشد و نسبت کفایت غذایی (FER) هر موش محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های تی مزدوج و تی مستقل انجام شد.
● یافته‌ها:
میانگین نسبت کفایت غذایی در موش های گروه تجربی در طول ۹ روز قبل از مداخله ۰.۰۲۲ ± ۰.۲۶۲ بود که این مقدار پس از دوره مداخله به ۰.۰۴۷± ۰.۱۷۶کاهش یافته و اختلاف مشاهده شده (۰.۰۲۵>P) معنی دار است. میانگین نسبت کفایت غذا در موش های گروه کنترل در طول ۹ روز قبل از مداخله ۰.۰۶۸± ۰.۲۳۸ بود که این مقدار پس از دوره مداخله به ۰.۰۳۶±۰.۱۸۴کاهش یافته و این اختلاف معنی دار نمی باشد. بنابراین کاهش وزن در گروه تجربی که چای مصرف می کردند، مشاهده شد. اختلاف افزایش وزن در دو دوره ۹ روز قبل از مداخله و بعد از مداخله در موش های گروه تجربی (۰.۰۱>P) بیش از گروه کنترل (۰.۰۲>P) می باشد که این امر بیانگر کاهش وزن در گروه تجربی می باشد.
● نتیجه گیری:
یافته های این تحقیق خاصیت ضد تغذیه ای پلی فنل های چای را در ارتباط با رشد موش های آزمایشگاهی نشان می دهد که احتمالا ناشی از کاهش قابلیت هضم و عدم قابلیت جذب مواد غذایی به دلیل عدم دسترسی ماده مغذی برای جذب و یا مهار یک آنزیم اختصاصی در متابولیسم مواد مغذی است.
محمودی محمدرضا
ابدی علیرضا
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید