جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

کاهش وزن‌و‌ایجاد‌تناسب اندام


کاهش وزن‌و‌ایجاد‌تناسب اندام
● چه عواملی باعث می‌شود تا فرد از کاهش وزن و ایجاد تناسب‌اندام منصرف شود؟
امروزه چاقی میلیون‌ها انسان را گریبانگیر کرده است. چاقی یک روند تدریجی است که شاید برای خود فرد محسوس نباشد و شاید گوشزد دیگران یا چاقی بیش از حد او را متوجه وزن خودش کند، بنابراین وقتی تصمیم به کاهش وزن و لاغر شدن می‌گیرد، دوست دارد معجزه‌ای رخ دهد و در‌مدت خیلی کوتاه، وزنش را به شکل ایده‌آل در‌آورد، بنابراین اول به عطاری محل مراجعه می‌کند و درخواست داروها و معجون‌های لاغرکننده می‌کند، آنها را مصرف و نتیجه‌ای نمی‌گیرد. بعد به داروخانه می‌رود، داروهای گران قیمت می‌خرد و در مدت کوتاهی وزن پایین می‌آید و دوباره وزنش بـر می‌گردد.
همین‌طورکه قبلا گفته شد، تمام روش‌های لاغری را تجربه می‌کند، اما به آرزوی خود یعنی رسیدن به وزن ایده‌آل به شکل معجزه‌آسا نمی‌‌رسد. بنابراین خسته می‌شود و از فکر لاغر شدن بیرون می‌آید و تصور می‌کند کاهش وزن و لاغر شدن غیرممکن است. اما امروزه بعضی از بیماران هوشیار بوده و برای درمان چاقی به مراکز علمی مراجعه می‌کنند و خواهان کاهش وزن به شکل علمی و تدریجی هستند و در طی روند لاغری هیچ‌گونه آسیب و صدمه‌ای به آنها وارد نمی‌شود.
● علل منصرف شدن فرد از گرفتن رژیم غذایی
۱) عجله در کاهش وزن:
که در قسمت قبلی به آن اشاره شده است.
۲) تاثیر اطرافیان:
یک سری افراد از روی دلسوزی و بیشتر افراد از روی حسادت مکررا به فرد رژیم‌گیرنده گوشزد می‌کنند که زشت شدی، ضعیف شدی، دور چشمت گود افتاده و... این سخن‌ها باعث تاثیر روی فرد رژیم‌گیرنده می‌شود و باعث می‌شود تا از ادامه گرفتن رژیم خودداری کند.
۳) مهمانی:
یکی از علت‌هایی که باعث جلوگیری از روند رژیم غذایی می‌شود، گرفتن مهمانی یا رفتن به مهمانی می‌باشد. معمولا خانم‌ها هنگامی که در مهمانی هستند، نمی‌خواهند کسی از گرفتن رژیم غذایی‌شان آگاه شود، بنابراین بالاجبار رژیم خود را شکسته و غذای غیررژیمی مصرف می‌کنند.
۴) خستگی:
فرد رژیم‌گیرنده وقتی چند ماه رژیم می‌گیرد، از غذای رژیمی یا به قول خودش، بی‌مزه خسته می‌شود دیگر علاقه‌مند نیست تا این غذاها را مصرف کند. اما باید متوجه باشد ارزش غذا به مزه آن نیست بلکه ارزش غذا به محتوای آن می‌باشد. بنابراین غذاها را براساس محتوای آن مصرف کنید.
۵) ناهماهنگی:
بعضی از بیماران نمی‌توانند جدا از دیگر اعضای خانواده، غذای ویژه‌ای برای خودشان درست کنند، بنابراین از ادامه روند رژیم غذایی خودداری می‌کنند.
۶) مسافرت:
مسافرت و دور بودن از خانه، خود مشکلاتی به دنبال دارد که فرد رژیم‌گیرنده دچار مشکل می‌شود، که عدم دسترسی به غذاهای توصیه شده یکی از آنها می‌باشد.
به کلیه بیماران توصیه می‌شود، سعی کنند از ادامه روند رژیم غذایی خسته نشوند و تحت تاثیر حرف دیگران قرار نگیرند و تا رسیدن به وزن ایده‌آل دست از تلاش و کوشش بر ندارند.
به یاد داشته باشید:
چاقی مشکلات زیادی را به دنبال دارد که یکی از آنها ضربات روحی می‌باشد که باعث می‌شود شما منزوی شوید. هرگز فراموش نکنید چاقی بیماری‌های زیادی را به دنبال دارد.
۷) عدم تنوع غذایی در رژیم:
کاهش تنوع غذایی و خوردن غذای تکراری باعث کاهش اشتها می‌شود. بنابراین کاهش تنوع در رژیم غذایی ممکن است باعث ایجاد خستگی در بعضی از بیماران گردد. بیماران متوجه باشند کاهش تنوع غذایی علمی بوده و از ادامه رژیم منصرف نشوند.
● راه حل برای این‌که از رژیم گرفتن منصرف نشویم:
۱) برنامه غذایی را به چشم موقتی و گذرا نگاه نکرده و آن را به شکل دایمی قبول کنیم.
۲) برنامه غذایی را به عنوان رژیم نگاه نکنیم، بلکه آن را به عنوان برنامه غذایی سالم و طبیعی پنداریم که سلامتی جسم و روح را به ارمغان می‌‌آورد.
۳) به هدف خود که همان رسیدن به وزن ایده‌آل و داشتن جسم سالم است فکر کنید. بنابراین تحت تاثیر حرف‌های دیگران قرار نگیرید.
منبع : مجله خانواده سبز


همچنین مشاهده کنید