شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

تجارت الکترونیکی رااز کجا شروع کنیم؟


تجارت الکترونیکی رااز کجا شروع کنیم؟
زمانی که نظریه CIX برای اولین بار در سال های اولیه حیات وب مطرح شد، هنوز میلیاردرهای امروز جهان چون لری پیج نمی دانستند که چه آینده ای در انتظارشان قرار دارد و روزی با گوگل جز ثروتمندان جهان خواهند بود. نظریه CIX معتقد بود که اینترنت می بایست از خاصیت سیاسی صرف خارج شود و قدم به سمت تجارت و اقتصاد عمومی بر دارد. این نظریه آنچنان خردمندانه بود که افق برتری های اقتصادی را با گذشت زمان اشاره می کرد تا جایی که امروز هر کسی که به دنبال سرمایه گذاری مطمئن، با ریسک کم و سودآور است و در عین حال می خواهد ره صد ساله را آسان و بی دردسر طی کند، به سراغ تجارت الکترونیکی می آید، تجارتی که تنها یک حرف e به آن اضافه شده است اما همین یک حرف یعنی دنیایی شگرف و متفاوت که به جرات می توان گفت این e کوچک یعنی رهایی از تمامی قید و شرط های دست پاگیر سنتی بدون آنکه خدشه ای به قانون و حریم دیگری وارد شود.
زمانی که نظریه CIX برای اولین بار در سال های اولیه حیات وب مطرح شد، هنوز میلیاردرهای امروز جهان چون لری پیج نمی دانستند که چه آینده ای در انتظارشان قرار دارد و روزی با گوگل جز ثروتمندان جهان خواهند بود.
نظریه CIX معتقد بود که اینترنت می بایست از خاصیت سیاسی صرف خارج شود و قدم به سمت تجارت و اقتصاد عمومی بر دارد. این نظریه آنچنان خردمندانه بود که افق برتری های اقتصادی را با گذشت زمان اشاره می کرد تا جایی که امروز هر کسی که به دنبال سرمایه گذاری مطمئن، با ریسک کم و سودآور است و در عین حال می خواهد ره صد ساله را آسان و بی دردسر طی کند، به سراغ تجارت الکترونیکی می آید، تجارتی که تنها یک حرف e به آن اضافه شده است اما همین یک حرف یعنی دنیایی شگرف و متفاوت که به جرات می توان گفت این e کوچک یعنی رهایی از تمامی قید و شرط های دست پاگیر سنتی بدون آنکه خدشه ای به قانون و حریم دیگری وارد شود.
تعریف شما از تجارت الکترونیکی یا همان e-commerce چیست؟ تجارت اصلا یعنی چه؟ یک تاجر چگونه امرار معاش می کند؟ اصلا تاجر به چه کسی می گویند؟
قرار نیست حتما زمانی که با لفظ تجارت مواجه می شوید چهره یک مرد میانسال با موهای جو گندمی و دکمه های براق سر آستین را به خاطر بیاورید که کمتر از ارباب صدایش نمی کنند چرا که اگر معنی تاجر این است حالا حالا ها تا تاجر شدن و تجارت کردن زمان باقی است که اگر اندکی شانس بیاورید شاید ارثیه خانوادگی و املاک شخصی بتوانید تا قبل از اینکه موهایتان کاملا سفید شود یک تاجر تلقی شوید!
لزوما قرار نیست یک تاجر از ابتدا میلیونر باشد چرا که اگر قرار بود ثروت و دارایی بیانگر نقش و جایگاه یک نفر باشد چه بسا که متخلفان اجتماعی مانند سارقان حرفه ای و اختلاس کنندگان، تجار خبره به شمار می رفتند. اما همه چیز به این سادگی ها هم نیست.
تجارت ،ذهن خلاق، ریسک پذیری و آینده نگری را می طلبد. در غیر این صورت بهتر است کارمند دفتری باقی بمانید!
تجارت کردن از خریدو فروش واسطه ای و یا مستقیم چای از یک تولید کننده معنی می دهد و تا خرید و فروش یک قطعه لوازم صنعتی. اما آیا هر کسی که دست به خرید فروش می زند ،یک تاجر است؟ اگر این‌گونه باشد که می بایست همه مردم کره خاکی یک تاجر باسابقه باشند!
نه !شیوه خرید فروش و چگونگی ارتباطات در بازار، تعیین کننده هویت اصلی شماست. از نظر من تاجر کسی است که با هوش و ذکاوت خود رفتار بازار و همکاران و نیز رقبای خود را زیر نظر می گیرد و از اشتباهات آنان به نحوه احسن به نفع خود وبرای پیشرفت خود استفاده می کند، دقیقا مانند بازی شطرنج، قانون بازی این است که اگر مهره حریف را نزنید قطعا او شما را می زند حال ممکن است عمدا اسب خود را در معرض خطر قرار دهید تا با یک حرکت اشتباه از سمت حریف خانه های جلوی شاه باز شود و وزیر شما کار را تمام کند. کیش...مات!
اما یک کاسب چنین طرز تفکری ندارد، در جامعه ما یک بقال کاسب به شمار می رود در صورتی که شغل ها تعیین کننده نیستند بلکه اخلاق کاری تعیین کننده از موارد است. از سوی دیگر پول در آوردن از هر راهی برخلاف اصول کاری و حرفه ای یک تاجر است.
قرار نیست هر کسی که جنسی را در برابر پول گزافی می فروشد تاجر تلقی کنیم چرا که فروشندگان مواد مخدر که بنیان های سلامت روحی و روانی و جسمی یک جامعه را با خطر مواجه می سازند گزاف ترین معاملات روز جهان را انجام می دهند.
به صورت خلاصه می توان گفت هرگز در مرام تاجر، هدف وسیله را توجیه نمی کند و اصول اخلاقی او را به یک چهره محبوب و قابل احترام تبدیل می‌کند.
فکر می کنم تجارت و تاجر را به خوبی شناختید اما تجارت الکترونیکی دیگر چیست؟! تجارت الکترونیکی نشانه های همان هوش سرشار یک تاجر است که پیش از این گفتم .چرا که با استفاده سنجیده از نا پایداری به دو فاکتور زمان و مکان در فضای مجازی ،نه تنها هزینه سرمایه گذاری را کاهش داده و به صورت شگفت آوری زمان را برای خود نگاه داشته است ،به سود سرشار و راندمان کاری و تجاری بالایی نیز دست یافته است و این تنها راز موفقیت فعلی اوست. متاسفانه در کشور ما اکثرا گمان می کنند خرید یک کالا از فروشگاه های اینترنتی یعنی تجارت الکترونیکی و این در صورتی است که اگر یک فروشگاه الکترونیکی یعنی تجارت الکترونیکی،پس تا الان ما از کدام هوش و استعداد بی نظیر تاجر صحبت می کرده ایم؟!
تجارت الکترونیکی یک موقعیت کاملا استثایی ا ست که به ما امکان می دهد تا با قدرت خارق العاده ارتباطات در علم فناوری اطلاعات با انواع شبکه های کامپیوتری به خرید فروش های سریع و مفید بپردازیم.
تجارت الکترونیکی امکان معامله هر کالا و سرویس قابل فروش را به صورت مجازی به ما می دهد.
خواه این فروش از طریق اینترنت انجام شود و خواه از طریق تله تکست و نکته حایز اهمیت اینجاست که واسطه ها، گفتگو ها و بحث های گیج کننده و زمان بر و از این قبیل به طور چشمگیری حذف می شود.
البته امروزه تجارت الکترونیکی (EC) به سمت اینترنت معطوف شده است پس از همین رو یکی از مهم ترین تجارت های توسعه یافته به دست تجارت الکترونیکی فروش و کلا معامله کادر ها و موقعیت های تبلیغاتی در صفحات وب است. برای شروع تجارت به صورت الکترونیکی که مطمئنم اینترنتی آن بیشتر مد نظر شماست ،بهتر است ابتدا از شناخت دقیق تجارت، قوانین داخلی و خارجی، شناخت دقیق اینترنت، سرمایه گذاری و اخذ مشاوره های لازم شروع کنیم.
راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی، به صرف آنکه تنها با هزینه ای حدود ۱۵۰هزار تومان می توانیم محصولات خود را از طریق اینترنت به فروش برسانیم کافی نیست و قطعا در طولانی مدت و با ورود و تایید استاندارد های بین المللی در کشور با مشکلات حاد و پیچیده ای مواجه خواهیم شد که قطعا عامل اصلی این ضررهای احتمالی، بخش دولتی به علت عدم کنترل فعالیت بخش های اجرایی برابر با یک استاندارد بین المللی و در عین حالی بومی و همچنین بخش خصوصی به علت تمایل به سودجویی از ضعف دانش مخاطبان و استقبال کنندگان از EC خواهد بود اما فراموش نکنید خود شما نیز یکی از مقصر ان اصلی این زیان‌ها خواهید بود چرا که با عجله به آنچه که خود هنوز دانشی از آن نداشته اید وارد شده‌اید، در نتیجه بخش دولتی دیگر انگیزه ای برای پیشرفت نخواهد داشت ؛چرا که خود را در شرایط بحرانی نمی بیند و همچنین شرکت های سودجو به بهترین نحو از این بازار معیوب به نفع خود استفاده می‌کنند، شرکت هایی که مدیران ارشد و سرمایه داران آنها خود از ارائه یک تعریف هر چند ساده از EC نیز ناتوان اند.
یکی از بارزترین نقاط ضعف بازار تجارت الکترونیکی در ایران همین فروشگاه های طرف قرار داد پست هستند. ضعف در بنیاد این نوع معامله گری آنقدر دیده می شود که تنها سفارش از طریق اینترنت صورت می گیرد وطرفین معامله(مشتری و فروشنده)برای اینکه مطمئن شوند که مثلا این سفارش یک شوخی نبوده است و یا اینکه سفارش حتما به او می رسد به تماس تلفنی متوسل می شوند. نهایتا بعد از تائید ها و طی این پروسه های عجیب مامور پست پس ازگذشت زمان نسبتا طولانی حدود ۷ روز، سفارش را به دست مشتری می رساند و همان لحظه هزینه را دریافت می کند.
در نگاه اول ایده جالبی است، شما مطمئن خرید می کنید چرا که هزینه را زمان تحویل می پردازید. اما فرض کنید روزی که قرار است سفارش را در منزل تحویل بگیرید به هر دلیل در خانه نباشید، تکلیف چیست؟ بله، مرسوله برگشت می خورد. می دانید چرا؟! چون ممکن است فردی که در خانه
بوده است از قبول دریافت سفارش و نیز پرداخت هزینه خودداری کند و نهایتا یک فاجعه شکل می‌گیردکه برخی برای حفظ منافع خود از آن به عنوان بومی سازی شدن تجارت الکترونیکی نام می برند!
البته قاعدتا راه هایی برای حذف این پروسه های ساده و پر از ایراد وجود دارد. شرکت های معتبر و بزرگ به راحتی می توانند کارت های اعتباری و پرداختی کوچکی را طراحی کنند که به راحتی قابل استفاده در محیط فروشگاه های خود و فروشگاه های زیر مجموعه آنها باشد. کارت های پرداخت الکترونیکی که البته بیشتر به حواله شباهت دارند و مشابه آنها دبیت کارت های موجود در بازار جهانی هستند، تنها با این تفاوت که کارت‌های دبیت مورد تایید بانک ها هستند اما کارت های پیشنهادی مد نظر من داخلی ویژه مشتریان!
http://poroge.parsiblog.com/-۲۳۲۲۷۷.htm


همچنین مشاهده کنید