پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

آیا چشم های شما نفس می کشند؟!


آیا چشم های شما نفس می کشند؟!
بله! چشم های ما مثل همه جای بدن ما نیاز به سوزاندن مواد غذایی دارند که توسط رگ های خونی به چشم می رسند و برای این کار، یعنی برای سوزاندن مواد غذایی، نیاز به اکسیژن داریم. این در حالی است که قرنیه، یعنی جلویی ترین قسمت چشم یا به عبارتی همان قسمت گنبدی شکلی که در جلوی چشم ما قرار دارد، و لنزهای طبی را روی آن قرار می دهیم، باید همیشه شفاف باشد تا بتوانیم همه جا را ببینیم.
برای اینکه قرنیه شفاف بماند، لازم است که رگ های خونی در قرنیه شفاف بماند، به همین علت، قرنیه بدون رگ است و امکان دریافت اکسیژن از خون را ندارد. جالب است بدانیم که : قرنیه چشم ما اکسیژن را مستقیم از هوا دریافت می کند و شاید تنها جای بدن باشد که قادر به استفاده کردن از اکسیژن موجود در هوا است. بله! چشم های ما نفس می کشند، آن هم به معنای حقیقی این عبارت!
● مسکّن نخورید، ضرر دارد
آسپیرین، ایبوپروفن و استامینوفن ممکن است فشار خون را بالا ببرند، بنابراین خطر بیماری قلبی را در مردان افزایش دهند. میلیون‌ها نفر هر روز برای درمان سردرد، التهاب مفاصل (آرتریت)، دردهای عضلانی و سایرها دردهای بدنی از این قرص‌های مسکن استفاده می ‌کنند.
داروهای مسکنی که در روز تعداد بسیاری از آنها توسط مردم سراسر دنیا مصرف می شود، از عوامل بالا رفتن فشار خون در افراد و همچنین بروز بیماری های قلبی در مردها هستند.
پژوهشگران در یک تحقیق فشار خون ۱۶۰۰۰ مرد را برای مدت ۴ سال بررسی کردند.
مردانی که شش یا هفت روز هفته استامینوفن (پاراستامول) مصرف می ‌کردند، نسبت به مردانی که این دارو را مصرف نمی ‌کردند با احتمال ۳۴ درصد بیشتر فشار خون بالا داشتند.
در مورد آسپیرین و مسکن‌های شبه ‌آسپیرینی یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی(NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن نیز یافته‌های مشابهی بدست آمد.
میزان مصرف داروهای آسپیرینی هم در بالا بردن فشار خون نقش داشت. مردانی که بیش از ۱۵ عدد از این قرص‌ها را درهفته مصرف می ‌کردند، ۴۸ درصد بیشتر در معرض فشار خون بالا بودند.
داروهای شبه‌ آسپیرینی هم بر توانایی عروق در گشاد شدن اثر می گذارند و هم باعث تجمع سدیم در بدن می ‌شوند( دو عاملی که می ‌تواند باعث بالا رفتن فشار خون شود).
این تحقیق نشان می دهد مردانی که امروزه تعداد بیشتری مسکن نسبت به گذشته مصرف می کنند، خطر بیشتری در مورد مشکلات قلبی از جمله حملات قلبی برای آنان پدید آمده است.
البته دکتر کورهان یکی از محققان دخیل در این بررسی یاد آوری می ‌کند مردانی که به توصیه ی پزشک برای کاهش خطر حمله ی قلبی و سکته ی مغزی روزی یک قرص آسپیرین می ‌خورند، نباید مصرف آن را قطع کنند، چرا که در این مورد منافع آسپیرین بر مضرات آن برتری دارد.
● چرا چشم شما قرمز می شود؟
"ورم ملتحمه" یا کونژنکتیویت (conjunctivitis)اصطلاحی است که برای توصیف التهاب ملتحمه ی چشم استفاده می شود و شایع ترین علت قرمزی چشم است.
سفیدی چشم با پرده نازکی به نام ملتحمه پوشیده شده است که ترشحات مخاطی را برای پوشاندن و نرم کردن سطح چشم تولید می کند. این پرده به طور طبیعی حاوی عروق ظریفی است که با بررسی دقیق قابل مشاهده اند و در صورت تحریک یا التهاب ملتحمه، عروق خونی آن مشخص تر می‌شوند و چشم، قرمز به نظر می رسد.
عوامل گوناگونی می توانند سبب التهاب ملتحمه شوند که شایع ترین آنها عبارتند از: عفونت ها و تحریکات محیطی.
از آنجا که ملتحمه بافت ساده ای است به همه محرک ها به یک گونه پاسخ می دهد و قرمز می شود. ویروس ها شایع ترین علت ورم ملتحمه عفونی هستند. برخی ویروس ها که سبب سرماخوردگی و علائمی مثل گلودرد و آب ریزش بینی می شوند نیز می توانند سبب ورم ملتحمه با علایم قرمزی و ترشح آبکی از هر دو چشم شوند. برخی دیگر ممکن است تنها یک چشم را عفونی کنند.
ورم ملتحمه ویروسی تنها با ترشحات آبکی همراه است و یک تا دو هفته طول می کشد تا بهبود یابد.
عفونت های باکتریایی هم مثل استرپتوکوک و استافیکوکوک، نیز سبب قرمزی چشم می شوند که با میزان زیادی ترشح و چرک همراه است. در عفونت های حاد میزان ترشح چرک به حدی زیاد است که مشاوره ی فوری با چشم پزشک لازم می شود.
برخی از عفونت های باکتریایی مزمن ترند و ممکن است ترشح ناچیزی داشته باشند، در نتیجه هنگام صبح پوسته های خفیف و اندکی روی پلک ها ایجاد می شود.
نوعی ورم ملتحمه حاد و شدید در نوزادان تازه متولد شده دیده می شود که با احتمال درگیری سایر قسمت های بدن همراه است و در صورت بروز باید سریعاً به اورژانس چشم مراجعه شود.
ورم ملتحمه عفونی چشم اعم از باکتریایی یا ویروسی می تواند کاملاً واگیردار باشد. بنابراین باید از تماس با وسایلی که با اشک بیمار آلوده شده اند اجتناب کرد.
یک نوع ورم ملتحمه که باعث ترشح چشم می گردد، در اثر آلرژی ایجاد می شود. برخی از آلرژی ها مثل تب یونجه سبب خارش شدید چشم می شوند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تنها قرمزی ایجاد کنند.
حتی علت ورم ملتحمه می تواند محرکات محیطی مثل دود یا گاز باشد.
چندین بیماری چشمی دیگر وجود دارند که باعث قرمزی چشم می شوند و در صورت عدم شناخت و درمان به موقع، می توانند به نابینایی منجر شوند و افتراق آنها از ورم ملتحمه بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل ارزیابی و معاینه دقیق چشم توسط چشم پزشک الزامی است.
http://oloum۸۴.blogfa.com


همچنین مشاهده کنید