پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا


وقتی برای با هم بودن


وقتی برای با هم بودن
● پاسداشت خانواده
كدام پدر و مادری است كه نخواهد خانواده ای صمیمی داشته باشد. شما می خواهید كودكانتان خوشحال و سرحال باشند و خاطره هایی داشته باشند كه آن ها را هنگام ورود به دنیای واقعی، راهنمایی كند. اما یك خانواده صمیمی سریعاً به وجود نمی آید بلكه نیاز به فكر و كوشش دارد؛ ایجاد پیوندهای خانوادگی قوی تر مستلزم این نیست كه روش كار خو د را مورد بررسی مجدد قرار دهید، زمان زیادی نیز لازم ندارد و هزینه ای نیز برایتان نخواهد داشت. برای این كار می توانید روش های ساده پیشنهادی ما را امتحان كنید.
▪ رعایت آداب و رسوم:
برای حفظ پیوندهای خانوادگی هیچ چیز مهم تر از رعایت سنت ها و آداب و رسوم نیست. این امر می تواند شامل صحبت كردن قبل از خواب، بیرون رفتن های آخر هفته و جشن های خانوادگی شود، مثلاً با هم عصرانه خوردن یا پیاده روی رفتن پختن كیك تولد برای اعضای خانواده، تكرار این كارها به كودك یك حس امنیت می دهد.
▪ با هم شام خوردن:
لازم است كه در مورد باهم غذا خوردن خیلی دقیق عمل كنید. در كنار هم شام خوردن بیشتر از چیزهای دیگر، اهل خانه را به یكدیگر نزدیك می كند. اگر دور هم جمع شدن اهل خانه هنگام شام مشكل است می توانید در صورت امكان با هم صبحانه خوردن را تجربه كنید.
▪ داوطلب شدن:
برنامه ای را پیشنهاد كنید كه كوچك ترها هم بتوانند در آن شركت داشته باشند. مثلاً كاشتن گل در پارك عمومی، مشاركت در دنیایی كه در آن زندگی می كنید، خیلی اهمیت دارد.
▪ واقعاً با فرزندانتان صحبت كنید:
بیشتر گفت وگوهای بین والدین و كودكان به این موضوعات ختم می شود. وقت خواب است... ژاكتت را بپوش... كارهای مدرسه ات را انجام بده. با كودكان درباره چیزهایی كه واقعاً برایشان مهم است صحبت كنید. فقط نباید سوالات بله یا خیر از آن ها بپرسیم. مثلاً هر روز از او سوال كنید. بهترین ساعات روز برای او چه زمانی بوده است و یا صبح ها بپرسید چه رویایی دیشب دیده است.
یك دفتر خاطرات خانوادگی داشته باشید: این كار خیلی ساده است، ابتدا به یك دفتر بزرگ نیاز دارید كه همیشه با یك مداد جای ثابتی باشد. والدین و كودكان می توانند لطیفه ها، تبریك ها و... را در آن بنویسند و سوالاتی را بپرسند، نگرانی هایشان را بازگو كنند یا به صورت تصاویر و بریده روزنامه ها و كارتون نشان دهند. حتی كودكان می توانند در آن نقاشی كنند. وقتی دفتر تمام شد به صورت مجموعه ای ارزشمند از خاطره ها در می آید.
▪ داستان بگویید:
بچه ها خیلی دوست دارند به داستان های خانوادگی و فامیلی گوش دهند، مثلاً شبی كه برای اولین بار پدربزرگ و مادر بزرگ یكدیگر را ملاقات كردند. وقتی كودكان این داستان ها را می شنوند، با گذشته خانواده هایشان یك رابطه واقعی برقرار می كنند.
▪ هر روز شاد باشید:
آن قدر سریع كارهای روزانه را انجام ندهید كه فراموش كنید از كنار هم بودن لذت ببرید. ممكن است والدین پول زیادی نداشته باشند كه برای بچه ها خرج كنند، اما لبخند زدن و چهره ای بشاش داشتن نیازی به سرمایه ندارد.
▪ گفت وگو كردن در مواقع ناراحتی:
هر خانواده ای با مشكلاتی روبه رو می شود؛ بیماری، نگرانی های مالی، افسردگی و... و توصیه ما این است كه در مورد امور ناخوشایند همیشه حامی فرزندانمان باشیم. در این اوقات افراد خانواده به هم نزدیك تر می شوند. به سادگی مشكلات را با فرزندانمان در میان بگذاریم. آن ها انعطاف پذیرند. حتی حوادث بد می تواند بخشی از تاریخچه مشترك زندگی مان را تشكیل دهد.
▪ فرزندان خود را در آغوش بگیرید:
قدرت شفابخش نوازش كودكان را دست كم نگیرید هم از نظر عاطفی و هم به معنای واقعی كلمه. در آغوش گرفتن، باعث دلگرمی و آرامش و راحتی اعصاب كودك می شود و گاهی اوقات دست ها را دور او حلقه كردن بیشتر از واژه ها معنا پیدا می كند.
▪ یك شعار خانوادگی پیشنهاد كنید:
شاید به نظر كاری سطحی و پیش پاافتاده بیاید اما متوجه می شوید كه چطور پیوندهای خانوادگی را ایجاد می كند. یك شعار كوتاه می تواند این باشد: «ما همه مراقبیم» یا مثلاً شعاری كه خیلی جدی نیست و با شوخی همراه است: «ما آسان را مشكل می سازیم و مشكل را غیرممكن می كنیم.» این بهانه ای می شود كه افراد خانواده كنار هم جمع شوند و صحبت كنند.
▪ محدودیت هایی را قائل شوید:
شاید تصور كنید وقتی كودكانتان را تربیت (تنبیه) می كنید از آن ها فاصله می گیرید. اما به خاطر داشته باشید در درازمدت این محدودیت ها باعث شادی كودكان می شود. وقتی آن ها بدانند كه تحت مراقبت هستند احساس امنیت بیشتری می كنند و این كار، خانه را تبدیل به یك مكان هماهنگ تر برای اعضای آن می كند.
▪ پذیرفتن را تمرین كنید:
جلوی آرزوهایتان را بگیرید كه كودكانتان مرتب تر، اجتماعی تر و كم توقع تر باشند. البته شما انتظارات زیادی دارید اما بهتر است بكوشید به فرزندانتان كمك كنید تا در ویژگی های مثبت خود بهترین باشند به جای این كه بخواهید از آن ها شخص دیگری بسازید.
▪ هنگام خوردن غذا شكرگذاری كنید:
شروع غذا با شكرگذاری یك روش فوق العاده برای توجه به یكدیگر است. لحظه دعا زمانی است كه تمام افراد خانواده در كنار هم هستند.
▪ به كودكان بگویید كه دوستشان دارید:
نگذارید یك روز به پایان برسد بدون این كه به كودكانتان بگویید كه چقدر دوستشان دارید و چقدر برایتان مهم هستند.
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید